U Mostaru izrađen – Cybertruck!

Ekipa iz BiH nije mogla dočekati da Elon Musk upogoni svoje tvornice i počne s proizvodnjom Cybertrucka, pa su brže-bolje izradili vlastitu vjernu kopiju ovog futurističkog kamioneta

Sandro Vrbanus utorak, 11. kolovoza 2020. u 21:28

Vozeći Kalifornijom proteklih mjeseci mogli ste na cesti ugledati jedan jedini Cybertruck. Za slučaj da ga je netko vidio, velika je vjerojatnost da je u njemu bio netko od inženjera iz Tesle, pa čak i sam Elon Musk koji je prototip svojeg futurističkog kamioneta ponekad znao provozati Silicijskom dolinom. Jedino drugo mjesto na svijetu gdje na cesti možete vidjeti Cybertruck u punoj veličini odnedavno je – Mostar.

Tamošnja tehnološka kompanija STARK, njezin vlasnik Igor Krezić (inače obožavatelj Tesle) i direktor Mario Čorić s timom svojih ljudi osmislili su i realizirali ludu ideju – repliku Cybertrucka. Kao osnovu su uzeli Fordov kamionet F-150. Njihov model, dakle, nije pogonjen strujom kao Muskov, no izvana ne izgleda ništa drugačije.

Vjerna replika Teslinog prototipa

''Ideja se razvila početkom prvog mjeseca, a u realizaciju se odmah krenulo. Auto je rastavljen do šasije i motora te je iznova napravljena cijela konstrukcija, nova unutrašnjost, instrument ploča... uglavnom sve je iskopirano s rendera i prve prezentacije Tesla Cybertrucka'', rekla je za portal Bljesak.info Mila Marić, glavna inženjerka na ovom projektu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SYNC Media (@sync.media.bh) on

"Znali smo da će biti puno problema jer je jedno skica i crteži, a drugo praksa i radionica. Problemi na koje smo naišli, a bilo ih je dosta, većinom su se rješavali u radionici u suradnji s kolegama bravarima i odabrali smo najbolje rješenje. Imali smo dobru i kvalitetnu ekipu i na kraju smo uspjeli u svojem zadatku, te smo u kratkom roku uspjeli napraviti Cybertruck'', poručila je.

Cijeli projekt izrade ovog neobičnog vozila popratila je i Sync Media, koja će uskoro objaviti i nekoliko video epizoda kroz koje će se prikazati čitav tijek projekta, od rastavljanja, problema s kojima su se tvorci "mostarskog Cybertrucka" susreli, pa sve do predaje naručitelju. Jedva čekamo.

 

Kad se Starkovci sloze :)

Posted by Igor Krezic on Monday, August 10, 2020