Archos Hello - kućni asistent sa zaslonom

Na tržištu se svakim danom pojavljuje sve više pametnih zvučnika, Archos je stoga odlučio otići korak dalje te je osmislio – pametni zaslon, Archos Hello

Stjepan Bilić petak, 23. veljače 2018. u 21:54

Zadnjih godina ponuda pametnih zvučnika je sve veća. Da je tomu tako najbolje govori to što je vlastiti pametni zvučnik nedavno predstavio i Apple. Iako je na to tržište došao zadnji, pokazalo se kako njegov HomePod i nije baš najpametniji među ekipom.

Sada se sličnom tržištu odlučio priključiti i Archos, ali je odmah krenuo i korak dalje. Archos je umjesto klasičnog pametnog zvučnika predstavio pametni zaslon sa zvučnikom. Uređaj nosi tržišni naziv Arhos Hello i po bojama logoa jasno je kako se temelji na Googleovim tehnologijama (Google Assistant).

Archos Hello stiže u dvije veličine, sa 8,4-inčnim i nešto manjim 7-inčnim zaslonom. Oba zaslona su osjetljiva na dodir što u konačnici pojednostavljuje uporabu. Osim toga drugih različitosti među ova dva modela nema, oba imaju po 2 GB RAM-a, 16 GB interne memorije te širokokutnu kameru rezolucije 5 MP.

Kako bi osigurao što bolju kvalitetu zvuka tijekom video poziva (Google Duo), Archos je Hello opremio i sa četiri mikrofona dok će stereo zvučnici osigurati kristalno jasan zvuk.

Zahvaljujući jednostavnom dizajnu, Archos Hello moguće je koristiti u horizontalnom i vertikalnom položaju. Dobra strana uređaja je i to što se temelji na novoj inačici Androida – Android 8.0 te što ima vlastitu bateriju kapaciteta 4.000 mAh.

Osim postavljanja standardnih pitanja o novostima oko vas te o temperaturi u vašem gradu, putem Archos Helloa je moguće pregledavati YouTube sadržaj, slušati glazbu i dr. Također sve započeto na Archos Hellou možete nastaviti pratiti na vašem TV-u, uz uvjet da isti podržava Google Cast. Podržano je i glasovno upravljanje radijatorima, zastorima, rasvjetom, video nadzorom i drugim sličnim uređajima.

Službeni dolazak u trgovine najavljen je za ovo ljeto. Ovisno o modleu za Archos Hello bit će potrebno izdvojiti oko 130 eura (7,0“), odnosno oko 180 eura (8,4“). Detaljnije informacije dostupne su na službenim stranicama proizvođača.