Bug sprečava ažuriranje Google Playa na mnogim Galaxy telefonima

Ova ažuriranja Playa, koja često dolaze uz ažuriranje firmwarea, čine Android uređaje sigurnijima i pouzdanijima te pružaju nove i korisne značajke, iako mogu stići i zasebno

Tomislav Stanković petak, 8. prosinca 2023. u 22:22
📷 Image: Adrien, Unsplash
Image: Adrien, Unsplash

Samsung je nedavno počeo proces ažuriranja Galaxy uređaja na One UI 6.0 sučelje što je za dio uređaja prošlo uredno. Uz novo sučelje Google često isporučuje i ažuriran Google Play, iako je proces moguće obaviti i ručno tj. na vlastiti zahtjev.

"Ažuriranja Google sustava omogućuju nove i korisne značajke koje vaše Android uređaje čine sigurnijima i pouzdanijima. Obuhvaća ažuriranja operativnog sustava Android i ključnih usluga sustava koja pružaju Google, Trgovina Google Play i usluge za Google Play." - Saznajte više o Googleovim ažuriranjima sustava.

Ipak, nisu svi bili te sreće. Neki su korisnici primijetili da je proces ažuriranja zapeo. Čak i za korisnike koji dobiju poruku kao što je "Vaš uređaj je ažuriran" ili "Ažuriranja su privremeno nedostupna." ne znači da je ažuriranje stvarno uspješno.

Sporna greška sprečava ažuriranje Google Playa na Galaxy uređajima, uključujući S20, S22, S23, Z Fold 5, A33 i moguće druge.

Zbog toga sada neki telefoni imaju Google Playa verziju iz kolovoza ili rujna, dok Galaxy S20 ima ažuriranje za svibanja, prenosi SamMobile.

Ako želite provjeriti verziju Google Playa na svojem Galaxy telefonu, otvorite 'Postavke' -> 'Sigurnost i privatnost' -> 'Ažuriranja' i odaberite 'Google Play ažuriranje sustava.'