MIUI 14 sučelje počelo stizati globalno, prvi ga dobiva Xiaomi 12

Korisnici Xiaomija 12 izvan Kine, mogu ažurirati svoje mobitele na novo MIUI 14 sučelje temeljeno na Androidu 13. Ažuriranje je trenutno moguće obaviti samo putem računala

Matej Markovinović utorak, 17. siječnja 2023. u 06:00
📷 Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Xiaomi je u prosincu predstavio MIUI 14 sučelje temeljeno na Androidu 13, koje bi, prema njihovim riječima, trebalo biti najoptimiziranije i najjednostavnije do sada. U Kini su neki Xiaomijevi mobiteli već dobili ažuriranje na novu inačicu sučelja, a sada ju je globalno počeo dobivati i Xiaomi 12.

Naime, stabilna i globalna verzija MIUI 14 sučelja (TLCMIXM), dostupna je korisnicima Xiaomija 12 za preuzimanje. Veličina ažuriranja je oko 4,43 GB, a ono se trenutno može preuzeti i instalirati samo „žično“, odnosno putem računala, piše GSM Arena.

📷 Foto: Xiaomi
Foto: Xiaomi

Podsjetimo, Xiaomi tvrdi da je cjelokupna arhitektura sustava ažurirana, stoga bi MIUI 14 trebao raditi za 60 posto glađe u usporedbi s MIUI 13 sučeljem na Xioamiju 12S Ultri. Optimizacije uključuju automatsku kompresiju za aplikacije koje se ne koriste aktivno te prekidač za isključivanje trajnih obavijesti.

Od ostalih promjena, potrebno je napomenuti kako se značajno smanjio broj bloatware aplikacija, a promijenjen je i dizajn cijelog sučelja. Ikone su redizajnirane, dostupno je mnoštvo novih widgeta, a tu su i mape koje se mogu prilagoditi po želji korisnika. Više informacija o MIUI 14 sučelju, pročitajte u našem tekstu na sljedećoj poveznici.