A+ Gallery - alternativna galerija za Android telefone koja podržava slike i videozapise

Riječ je o relativno perolakoj aplikaciji za organizaciju slika i videozapisa na Android pametnim telefonima koja nudi neke praktične i zanimljive mogućnosti kao što je, na primjer, mogućnost sortiranja po godini, mjesecu ili danu te sortiranja fotografija na temelju boje…

Matija Gračanin ponedjeljak, 2. siječnja 2023. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv A+ Gallery
Namjena Preglednik slika i videozapisa
Android Play Store
iOS Nema
Cijena Besplatan / 39 kn (Pro)

Premda će se većina najčešće koristiti galerijom slika i videozapisa koju je napravio proizvođač telefona kojega se koristi, uvijek je uputno provjeriti što mogu ponuditi i alternative. Jedna od takvih upravo je A+ Gallery, alternativna galerija za Android telefone koja omogućuje organiziranje slika i videozapisa.

Uz jednostavno osmišljeno i intuitivno sučelje koje naglašava prepoznatljivu dizajnersku filozofiju preuzetu s iPhonea, aplikacija se ističe sposobnošću da automatski organizira na unutarnjoj memoriji telefona pohranjene fotografije i video zapise. Pri tome nudi i neke prilično zgodne detalje, primjerice, da se slike i videozapisi grupiraju na temelju geolokacije (bit će prikazani na mapi).

Tu je i podrška za izradu foto albuma pri čemu se albumi mogu skrivati, a ova je mogućnost ujedno prilično korisna kada se kombinira s više SD kartica. Slike i video zapise je moguće pretraživati po datumu, lokaciji pa čak i prema boji (to je još jedan od zanimljivijih detalja), a slike je moguće i zaštiti tako da ih se smjesti u poseban sef zaštićen lozinkom.

Osim toga, A+ Gallery nudi i podršku za neke oblačne servise za skladištenje datoteka s podrškom za njihovu sinkronizaciju. Dakako, praktičnih detalja i drugih mogućnosti ima još, pa svi oni koji traže zanimljivu alternativu ugrađenoj galeriji na svojem pametnom telefonu, priliku mogu dati upravo ovoj aplikaciji. Osnovna inačica aplikacije je besplatna, dok se za sve mogućnost mora kupiti izdanje Pro koje stoji 39 kn.