Aquile Reader - solidan čitač e-knjiga s izravnim pristupom poznatim online knjižnicama

Riječ je o modernom čitaču e-knjiga namijenjenom pametnim telefona s Androidom te računalima s Windowsima, a koji nudi dobro odmjerene mogućnosti, jednostavno sučelje te omogućava pristup dvama poznatim katalozima e-knjiga…

Matija Gračanin četvrtak, 18. travnja 2024. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Aquile Reader
Namjena Višeplatformski čitač e-knjige
Android Google Play
iOS Nema
Cijena Besplatan

Konkurencija među mobilnim čitačima e-knjiga prilično je žestoka, no uvijek postoji mjesta za nova imena. Aquile Reader sasvim je pristojno osmišljen čitač popularnih formata e-knjiga, a ističe se dobro odmjerenim mogućnostima, solidnom razinom fleksibilnosti, modernim sučeljem te činjenicom da omogućava pristup više od 70 tisuća besplatnih e-knjiga u dvjema poznatim online knjižnicama.

Uz to što je dostupna aplikacija namijenjena Android telefonima, tu je i inačica za računala s Windowsima, što će nekima itekako biti zanimljivo. Tim više jer je omogućena sinkronizacija e-knjiga u biblioteci uz malenu pomoć Googleovog Drivea (potrebno je uključiti sinkronizaciju i postavkama).

Aquile Reader će automatski detektirati koje su e-knjige pohranjene na unutarnjom memoriji telefona, a nudi i mogućnost da se knjige preuzimaju unutar aplikacije s Gutenberga te Standard Ebooksa, dok ih je za čitanje samo potrebno dodirnuti i popisu. Samo je upravljanje osobnom bibliotekom riješeno tipično i tu nema posebnih zamjerki.

Ugoda čitanja knjiga na prilično je visokoj razini; vrlo je lako moguće upravljati prikazom mijenjajući temu, veličinu i vrstu slova, razmake, margine, poravnanje teksta i štošta drugo, a tu je i podrška za knjiške oznake, dodavanje vlastitih bilježaka, lako preskakanje po poglavljima, kao i podrška za TTS (text-to-speech). Mogućnosti ima još, pa oni koji još uvijek nisu pronašli omiljeni čitač e-knjiga, svakako bi trebali probati ovaj.