Audiomack - streaming servis za besplatno slušanje glazbe

Audiomack je zanimljiv glazbeni servis putem kojega je moguće besplatno slušati glazbu i to bilo da se izravno streama ili da se preuzme lokalno na pametni telefon i sluša čak i onda kada nije dostupna veza s Internetom…

Matija Gračanin ponedjeljak, 9. kolovoza 2021. u 05:15
OSNOVNI PODACI
Naziv Audiomack 
Namjena Glazbeni streaming servis
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan / 4,99 USD mjesečno (Premium)

Audiomack je još jedan glazbeni streaming servis no koji je zapravo besplatan (ako se mogu tolerirati oglasi), a koji je podjednako namijenjen glazbenicima koji stvaraju glazbu, izdavačkim kućama i onima koji samo žele uživati u glazbi i pratiti svoje omiljene pjevače, pjevačice ili glazbene skupine.

Djelomice se oslanja na SoundCloud, a od glazbenih žanrova dominira Hip Hop, elektronička glazba, reggae, pop i afropop. Tu su posebno osmišljene playliste pa je glazbu moguće slušati prema raspoloženju ili prema glazbenom žanru, a moguće je pratiti svoje omiljene izvođače, stvarati i vlastite playliste kao i glazbene kolekcije.

Aplikacija podržava Chromecast, tu je i mogućnost pretraživanja izdašne fonoteke, zatim dio za otkrivanje nove glazbe, označavanje pjesama kao omiljene, mogućnost javnog komentiranja te još ponešto. Aplikacija je besplatna, baš kao što je i pristup glazbi, no prikazuju se oglasi kojih se može riješiti uz plaćanje mjesečne pretplate od pet dolara.

Time se ne rješava samo oglasa, nego se dobivaju i dodatne mogućnosti kao što je mogućnost korištenja ekvilajzera, preuzimanja čitavih playlista, viša kakvoća zvuka i tajmer za spavanje. Za mogućnosti kao što je offline slušanje ili opcija stvaranja playlista, potrebno je samo otvoriti besplatan korisnički račun.