Besplatno skeniranje mobitelom u PDF – Adobe Scan

Jedan od uređaja koji polako odlaze u zaborav, a zamjenjuju ih mobiteli, je i tradicionalni kućni stolni skener. Kamere mobitela i njihove mogućnosti obrade slike sasvim su dovoljne za običnog korisnika

Sandro Vrbanus subota, 18. srpnja 2020. u 07:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Adobe Scan Digital PDF Scanner
Namjena Skeniranje mobitelom
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatno
Cijena dodatnih mogućnosti 85 kuna mjesečno

Adobeovo besplatno rješenje za skeniranje te njihovo lako i brzo pretvaranje u PDF datoteke putem mobitela naziva se Adobe Scan, punim imenom Adobe Scan Digital PDF Scanner. U obliku mobilne aplikacije dostupno je za Android i iOS operacijske sustave.

I na jednom i na drugom mobilnom OS-u funkcije su mu iste: lako skeniranje kamerom mobitela, kojom se može "uhvatiti" tiskani dokument, obrazac, posjetnica, slika, ili zapis s ploče u kakvoj učionici. Adobe Scan za sve ove primjene ima zasebne načine rada koji će optimizirati rezultate i pretvoriti snimljenu fotografiju u kvalitetan sken, bez sjena, odbljeska ili drugih "smetnji" koje je kamera možda zabilježila.

Dodatno, sve skenirane dokumente moći ćete lako pretvoriti u .pdf dokumente, u kojima ćete moći čak i digitalno popuniti obrasce ili potpisati se. Aplikacija ima i ugrađen OCR sustav za prepoznavanje teksta.

Naravno, tako izrađene dokumente potom možete pohraniti na mobitel ili Adobeov cloud, te ih podijeliti s drugima. Pretplatnici na neku od Adobeovih "Pro" usluga dobit će i napredne opcije rada s PDF-ovima, koje je moguće dokupiti i u obliku in-app kupovine.