CDisplayEx - sve što je potrebno za čitanje stripova na smartfonu

CDisplayEx se svrsta među najbolje čitače e-stripova na računalu, a već neko vrijeme nudi i aplikaciju namijenjenu pametnim telefonima s Androidom koja je u stanju otvoriti najpopularnije formate e-stripova te ponuditi odlično iskustvo čitanja kako na smartfonu, tako i na tabletu…

Matija Gračanin četvrtak, 24. prosinca 2020. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv CDisplayEx 
Namjena Čitač e-stripova
Android Google Play
iOS Nema
Cijena Besplatan / 46 kn (Pro)

CDisplayEx još uvijek je ponajbolji i najpopularniji čitače e-stripova na stolnim računalima koji je nastavio tamo gdje je legendarni CDisplay stao, a kako je čitanje stripova na računalu sve manje popularno i većinom se sve preselilo na tablete i pametne telefone, ne čudi da postoji i mobilna inačica ovoga čitača e-stripova.

Podržava sve najpopularnije formate .cbr, .cbz, .pdf i slično te Manga stripove. Njegovo je sučelje naklonjeno onima koji su skloni minimalizmu, a u suštini je namijenjen jednostavnom otvaraju stripova koji su pohranjeni na unutarnjoj memoriji. Doduše, podržava i upravljanje bibliotekom stripova.

Valja samo ukazati gdje su pohranjeni e-stripovi u podržanom formatu, a CDisplayEx će ih pronaći i grupirati prema serijama kako bi se lakše došlo do njih. Naravno, tu je i mogućnost pretraživanja, a zgodno je i to što je moguće pristupiti i dijeljenim mapama putem mreže.

Besplatna inačica je ograničena mogućnostima te prikazuje oglase, a ako ih se želi riješiti, valja kupiti inačicu Pro koja stoji 46 kn. Međutim, s tim se izdanjem dobiva i čitav niz dodatnih mogućnosti. Na primjer, podrška za oblačne servise kao što su Mega, Google Drive, Dropbox i Onedrive, bolje riješeno skaliranje stranica, noćni modalitet te neke druge stvarčice.