Codecademy Go - platforma za učenje raznih programskih jezika prilagođena početnicima

Codecademy je popularna platforma koja podučava popularne programske jezike i nudi čitave programe obrazovanja, a nametnula se kao jedna od ponajboljih edukativnih platformi prilagođenih totalnim početnicima koji žele kroz jednostavan pristup početi učiti programirati…

Matija Gračanin četvrtak, 23. veljače 2023. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Codecademy Go 
Namjena Platforma za podučavanje programiranja
Android Play Store
iOS App Store
Cijena Besplatan / Plus (167 USD godišnje), Pro (288 USD godišnje)

Codecademy je još jedna obrazovna platforma koja se specijalizira za podučavanje programiranja te tehnologija, a koja je prilagođena onima koji dosad nisu imali nikakvog iskustva s programiranjem. Uz učenje i vježbanje programiranja kroz web preglednik, tu je i službena aplikacija za pametne telefone.

Codecademy Go nudi interaktivne lekcije i vježbe koje pokrivaju različite programske jezike, među kojima su se našli Python, JavaScript, Ruby, R, PHP i drugi, a zgodno je to što su sve lekcije dostupne offline pa za korištenje aplikacije nije potrebno imati aktivnu internetsku vezu.

Sve počinje tako da se otvori korisnički račun, a onda je potrebno izabrati jedna ili više programskih jezika koje se želi učiti, pa čak i čitave programe za tehnološka zanimanja. Ostaje još samo pratiti lekcije kako bi se svladali temeljni koncepti i specifičnosti nekoga jezika te zatim prolaziti vježbe koje su zamišljene kao pitanja ili kratkih zadataka koje treba rješavati.

Sve je uredno sinkronizirano, pa se u svakom trenutku moguće prebacivati između mobilnih aplikacija i web preglednika, ali da bi se aktiviralo naplatno izdanje Plus ili Pro koje nude dodatne mogućnosti i pristup svim lekcijama mora se koristiti web preglednik. Osnovna varijanta Codecademyja je besplatna dok izdanje Plus stoji oko 167 dolara godišnje, a izdanje Pro oko 288 dolara godišnje.