CPU X - internist koji će prikazati hardverske detalje o pametnom telefonu

Kada se želi doznati o hardverskim komponentama koje se nalaze u nekom Android pametnom telefonu, onda treba posegnuti za aplikacijama ovoga tipa. Izbora ima i više nego dovoljno, a ova se aplikacija svrstava među ponajbolje i najpopularnije…

Matija Gračanin petak, 7. siječnja 2022. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv CPU X 
Namjena Pregled hardverskih mogućnosti smartfona
Android Google Play
iOS Nema
Cijena Besplatno / 19 kn

CPU X se zapravo i ne razlikuje previše od drugih aplikacija ovoga tipa, no činjenica da je preuzeta nešto više od milijun puta da ima prosječnu ocjenu 4.7 nakon što ju je ocijenilo nešto više od 150 tisuća korisnika, definitivno ima svoju težinu.

Odiše jednostavnošću i nenametljivošću, a već je na prvome zaslonu sasvim jasno što CPU X može. Uz pregled hardverskih mogućnosti pametnog telefona pri čemu se može saznati sve o ugrađenom procesoru, grafičkom procesoru, memoriji, kameri i drugim komponenata, tu su i brojne druge stvarčice.

Tako je moguće pregledavati podatke koji se prikupljaju sa senzora koji su ugrađeni u pametni telefon, a tu je i čitav niz jednostavnih testova zahvaljujući kojima se može provjeriti osnovna ispravnost senzora i drugih hardverskih elemenata u pametnom telefonu, kao i pregled temeljnih informacija o bateriji  i njezinom zdravlju.

Osim toga, tu je i šačica praktičnih alata kao što je kompas, libela, ravnalo i mogućnost slanja jednostavnog vizualnog signala za pomoć, zatim prikaz brzine internetske veze na traci pri vrhu zaslona zajedno s prikazom podatka o bateriji, podrška za tamnu temu i još pokoja sitnica.

Svakako je zgodna i mogućnost pretraživanja modela pametnih telefona te opcija uspoređivanja, baš kao i pregled svježih novosti iz svijeta pametnih telefona čime pomalo izlazi iz okvira tradicionalne aplikacije za pregled hardverskih mogućnosti smartfona. Besplatna inačica prikazuje oglase, a njih se može riješiti jednokratnim plaćanjem 19 kn.