Decathlon Coach - posve besplatna aplikacija za pomoć pri vježbanju

Aplikacija namijenjenih redovnom ili povremenom vježbanju definitivno ima pravo mnoštvo, no malo koja je doista i posve besplatna jer je je potrebno kupovati dodatke ili trpjeti reklame. No Decathlon Coach time ne gnjavi, a ipak nudi čitav niz vježbi i programa za vježbanje…

Matija Gračanin petak, 26. ožujka 2021. u 06:15
OSNOVNI PODACI
Naziv Decathlon Coach
Namjena Aplikacija za pomoć pri vježbanju
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan

Usvojiti redovito vježbanje i održavati svakodnevnu tjelesnu aktivnost svakako je važan element održavanja zdravlja. Dok će se većina za to odlučiti pohađati teretane ili specijalizirane studije za vježbanje, moguće je osloniti se i na neku od brojnih aplikacija koje ne samo da nude programe vježbanja, nego pokazuju i kako vježbe izvoditi te obično prate i napredak.

Na žalost, najveći dio takvih aplikacija, iako se nerijetko reklamiraju da su besplatne, obično prikazuju reklame ili nude mogućnost kupovine unutar aplikacije što znači da je obično potrebno kupovati dodatne mogućnosti ili setove programa vježbi. Srećom, ipak ima i aplikacija koje su sasvim besplatne.

Decathlon Coach primjer je takve aplikacije koja niti ne gnjavi oglasima, a ni ne traži da se unutar aplikacije bilo što plaća. Sve počinje otvorenjem korisničkog računa (premda čak ni taj korak nije nužan no onda se podaci koji se prikupljaju neće sinkronizirati između više uređaja), a onda valja natuknuti koje se sportove voli i vježbanje može početi.

Moguće je birati između nekoliko programa za vježbanje dostupnih u sažetom katalogu, a u svakome je trenutku moguće pokrenuti vođeno vježbanje (glasom, slikom i videom) birajući neku od individualnih vježbi. Osim toga, tu je i čitav niz savjeta i trikova profesionalnih trenera; dobrim dijelom onih koji su programe vježbanja i osmislili.

Naravno, aplikacija će dobar dio aktivnosti pratiti (za neke se oslanja i na GPS), a time i prikupljati čitav niz statističkih podataka. Bilo kako bilo, svi oni koji namjeravaju početi pripreme za ljeto i dovesti se u formu, a traže besplatnu aplikaciju koja im u tome može pomoću – upravo su je pronašli.