FitCoach - aplikacija koja nudi bogat izbor vježbi koje se mogu izvoditi kod kuće

Mnogima je najveća prepreka za aktivan život nedostatka vremena ili nemogućnost odlaska u teretanu, no ova aplikacija želi to promijeniti nudeći vježbe prikladne za izvođenje kod kuće ili gotovo bilo gdje, a za koje je potrebno do najviše pola sata…

Matija Gračanin srijeda, 26. travnja 2023. u 05:42
OSNOVNI PODACI
Naziv FitCoach 
Namjena Aplikacija za vježbanje i mršavljenje
Android Play Store
iOS App Store
Cijena 1,42 eur mjesečno

FitCoach je na prvi pogled tek još jedna u nizu od aplikacija koja omogućava se postigne optimalna tjelesne težina kroz redovno vježbanje i zdravu prehranu, no za razliku od većine sličnih aplikacija, ova se specijalizira za vježbe koje se mogu izvoditi gotovo bilo gdje i za koje ne treba mnogo vremena, a istodobno rezultati mogu biti odlični.

Osim toga, nudi i vježbe koje traju od sedam minuta do najviše pola sata, pa ne samo da ih se može izvoditi kod kuće, nego i na poslu, a da bi stvar bila još bolja, njima se može potrošiti i do 200 kalorija. Uz to što nudi katalog vježbi, aplikacija se postavlja i kao osobni trener kojemu je jedan od zadataka ponuditi motivaciju.

Tu je i mogućnost praćenja tjelesne aktivnosti te prehrane, pa je moguće unositi što se sve pojelo i popilo i tako izračunati koliko se masti, proteina, ugljikohidrata i masti unijelo. Naravno, kako je za postizanje zdrave tjelesne težine iznimno važna prehrana, aplikacija će ponuditi i prijedloge za zdrave obroke.

Moguće je izabrati i planove treninga te tip prehrane koji odgovara svakom tipu tijela, razini kondicije i drugome, a dobivat će se i povratne informacije o tome kako se napreduje uz brojne statističke podatke. Naravno, tu su i druge mogućnosti, a sve počinje otvaranjem korisničkog računa i odgovaranjem na niz pitanja kako bi se napravio personalizirani plan.

Jednom kad je sve spremno, ostaje još početi plaćati pretplatu za aplikaciju koja stoji 1,42 eura mjesečno (plaća se za godinu dana) s time da prvi mjesec stoji 0,66 eura i zapravo se za taj iznos plaća probna inačica, ali i o potvrđuje da će se ozbiljno pratiti generirani plan i postići zadani cilj na putu prema zdravlju.