foobar2000 - mobilna inačica legendarnog audio playera koja nudi podršku za skinove

Ovo je jedan od najstarijih ali i najmoćnijih playera glazbe na računalima koji se ističe iznimno visokom razinom fleksibilnosti i bogatima mogućnostima, pa je zbog toga prilagođen najzahtjevnijima. Svi oni koji ga već koriste na računalima, svakako bi trebali probati i njegovu mobilnu inačicu...

Matija Gračanin srijeda, 1. rujna 2021. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv foobar2000
Namjena Mobilna inačica poznatog audio playera
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan

Ovaj je audio player neobično omiljen među naprednim korisnicima i onima koji vole sve podrediti vlastitom ukusu, a iako na prvi pogled ne djeluje previše impresivno, oni koji su ga probali i uvjerili se da nudi doista mnogo toga, više nisu ni pomislili na neku alternativu. Barem na računalima.

Njegova je ključna prednost iznimno velika fleksibilnosti i to počevši od sučelja koje je moguće precizno prilagoditi vlastitom ukusu, a kada se u obzir uzme i njegova paleta mogućnosti, ubrzo postaje jasno kako će se foobar2000 pretvoriti u temeljni alat za slušanje glazbe, kao i za upravljanje ogromnom fonotekom.

Ta je razina fleksibilnosti, no ne i podjednako raskošne mogućnosti (premda podjednako impresivne, kad se sve uzme u obzir), otprilike dostupna i u mobilnoj inačici koja je sasvim logičan izbor za sve one koji foobar2000 već koriste na računalu. Osim što je moguće elegantno prebaciti svoju glazbenu kolekciju, moguće je jednostavno raditi samo s onime što se već nalazi na pohrani pametnog telefona.

Sučelje mu nije posebno uglađeno, no zato podržava skinove pa ga je moguće prilagoditi osobnom ukusu, a mora se priznati i da je funkcionalno pa je vrlo brzo moguće doznati što mobilna inačica ovoga audio playera zapravo može nakon onog inicijalnog podešavanja i skeniranja pohrane za glazbenim datotekama.

Što može? Osim što podržava popularne audioformate (MP3, MP4, AAC, Vorbis, Opus, FLAC, WavPack, WAV, AIFF, Musepack), dobro zna što je ReplayGain i za njega nudi punu podršku, može glazbu reproducirati s medijskih poslužitelja, nije mu strana ni gapless reprodukcija, a tu je i čitav niz drugih mogućnosti. Da bi stvar bila još bolja, sve je posve besplatno.