HabitShare - aplikacija za stvaranje navika sa snažnim društvenim predznakom

Stvaranje zdravih navika često nije nimalo lako, jednako kao što je teško riješiti se loših stečenih navika. HabitShare je aplikacija koja pomaže postići oboje, a pri tome naglašava društvenu notu i uključuje prijatelje koji će pomoći zadržati motivaciju pri ostvarenju cilja…

Matija Gračanin petak, 25. veljače 2022. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv HabitShare 
Namjena Stvaranje navika uz pomoć prijatelja
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan 

Navike su duboko ukorijenjene u ljudima i dobrim ih dijelom stvaramo posve nesvjesno ponavljajući svakodnevno iste rutine, dok je za hotimično stvaranje zdravih navika potrebno imati posebno snažnu motivaciju jer se navike, nešto što obavljamo rutinski bez posebne pripreme i razmišljanja, formiraju tek nakon određenog vremena.

Srećom, tu je tehnologija koja u svemu tome može pomoći, a u ovome slučaju, riječ je o aplikaciji za stvaranje i praćenje navika HabitShare. Ono što ju čini drugačijom od dobrog dijela drugih sličnih rješenja, činjenica je da se uvelike oslanja na društveni angažman prijatelja.

Premda se HabitShare može koristiti samostalnom, najbolje radi kada se u formiranju novih navika ili rješavanju starih uključe prijatelji koji, s jedne strane, služe kao motivacijski element, a s druge strane kao svojevrsno osiguranje da se zadanog cilja doista pridržava.

Samu je aplikaciju prilično jednostavno koristiti, a sve počinje tako da se definira određeni cilj (naviku koju se želi stvoriti), a onda valja bilježiti i pratiti napredak aktivnosti pri čemu će se dobivati i podsjetnici. S prijateljima je moguće komunicirati izravni unutar same aplikacije razmjenjujući poruke, a posebno je zgodno i to što je precizno moguće upravljati s time što koji prijatelj unutar aplikacije može vidjeti.