Kuro Reader - uglađen čitač stripova minimalističkog dizajna i dobro osmišljenih mogućnosti

Riječ je o lijepo napravljenoj aplikaciji za čitanje stripova koja je podjednako dobro prilagođena pametnim telefonima i tablet računalima, a osim što se ističe ugodnim i minimalističkim sučeljem, posve je podređena ugodi čitanja stripova…

Matija Gračanin petak, 17. prosinca 2021. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Kuro Reader
Namjena Mobilni čitač e-stripova za Android telefone i tablet računala
Android Google Play
iOS Nema
Cijena Besplatan / 24 kn (Pro)

Aplikacije koje se specijaliziraju za čitanje stripova na pametnim telefonima i tabletima svakako ima i više nego dovoljno, no uvijek se pojedine istaknu te nametnu kao ponajbolja u konkurenciji, bilo svojim mogućnostima, sučeljem ili već nekim drugim karakteristikama. Kuro Reader upravo je takva aplikacija.

Riječ je o sposobnom čitaču stripova koji se ističe minimalističkim sučeljem, a općoj ugodi čitanja pridonose i njegovo solidno osmišljene mogućnosti. Omogućava jednostavno upravljanje bibliotekom stripova koji se nalaze na unutarnjoj memoriji telefona (ili na dodatnoj  SD kartici), a sve počinje tako da se dodaju željene mape i pričeka da završi skeniranje.

Nakon toga će stripove biti lako dostupni kroz lijepo osmišljen pregled, a posebno je zgodno i to što je stripove moguće filtrirati prema autoru, serijalu, godini, mapi ili posebno napravljenoj kolekciji unutar same aplikacije. Osim toga, tu je i nešto detaljniji pregled informacija o svakom stripu (oslanja se na ComicRackove metapodatke).

Specifičnost Kuro Readera svakako je i činjenica da je riječ o malenoj aplikaciji, ali i to da se u sučelju nigdje ne prikazuju oglasi. Osim toga, performanse su na zavidnoj razini te se stranice stripova renderiraju i otvaraju vrlo brzo (podržava tipične formate kao što su cbz, cbr, cbt i cb7).

Zahvaljujući dobroj optimiziranosti troši i manje baterije, a pri svemu tome ja navigacija i listanje stripova odlično izvedeno (moguće je i mijenjati načine listanja i prikaz). Tu je i poseban modalitet za manga stripove (čitanje s desna na lijevo), kao i čitav niz drugih mogućnosti i detalja.

Naravno, osnovna inačica je besplatna, a za više mogućnosti kao što je tamna tema, mogućnost snimanja pojedinih stranica stripova ili ažuriranje podataka o stripovima, potrebno je kupiti izdanje Pro koje stoji 24 kuna i tako potpomognuti i sam razvoj aplikacije.

Besplatna dostava

Intel

HP 250 G8

Core i5 1135G7,8GB, 512GB SSD, Iris Xe Graphics, 15.6" FHD IPS, Windows 10

5399 kn 5899 kn Kupi


In-ear slušalice s BT 5.0 aptX™ tehnologijom

MARSHALL Minor II

12 sati reprodukcije glazbe, višesmjerni kontrolni gumb, funkcija pauze pomoću magneta, ugrađeni mikrofon omogućava razgovore ili snimanje glasovnih bilješki putem uređaja,14.2 mm driveri, 20 Hz–20 kHz, 117 dB SPL.

669 kn 969 kn Kupi

3-sistemski podni zvučnici

DAVIS ACOUSTICS Hera 150

Značajno poboljšava rezultate slušanja, korištenjem novog woofera koji omogućuje bolje spuštanje u bas. 42 -20,000 Hz, 4 ohma, 92 dB, 150 W

4.699 kn 4.799 kn Kupi