Lose It! – još jedan brojač kalorija koji pomaže pri gubitku tjelesne težine

S približavanjem proljeća te toplijeg i ljepšeg vremena, svakako je pravi trenutak i da se počne s pripremama za zdrave tjelesne aktivnosti kao i za gubitak prekomjerne težine. Ovo je još jedan brojač kalorija koji upravo u tome nastoji pomoći…

Matija Gračanin ponedjeljak, 20. ožujka 2023. u 11:49
OSNOVNI PODACI
Naziv Lose It! 
Namjena Brojač kalorija za zdravije mršavljenje
Android Play Store
iOS App Store
Cijena Besplatan / 39,68 eur godišnje (Premium)

Za zdrav i trajniji gubitak tjelesne težine vrlo je važno kombinirati redovitu tjelesnu aktivnost sa zdravom prehranom. To znači i da treba pratiti koja se hrana tijekom dana konzumira, a za to se specijaliziraju upravo aplikacije kao što je to Lose It! koja nudi i brojne dodatne mogućnosti.

Štoviše, da bi aplikacija doista bila kosina svima onima koji žele na zdrav način izgubiti tjelesnu težinu, između ostalog, mora nuditi praćenje unosa hrane, zatim praćenje tjelesne aktivnosti, a nije na odmet i opcija planiranja jelovnika te osiguravanje da se ostane dovoljno motiviran kako bi se željeni cilj u konačnici zaista i postigao.

Lose It! sve to nudi, ali i brojne dodatne mogućnosti kao što je gubitak težine kroz režim povremenog posta, mogućnost sinkronizacije s poznatim fitness aplikacijama, kao i relativno solidnu bazu recepata za uravnoteženu prehranu, brojač koraka i druge sitnice. Pritom je aplikaciju i vrlo jednostavno koristiti.

Sve što treba učiniti jest instalirati aplikaciju, unijeti osnovne informacije o sebi nakon čega će biti kreiran personaliziran plan za gubitak tjelesne težine. Nakon toga samo treba pratiti bilježiti unos hrane i kalorija (tu je i čita barkodova kako bi sve bilo dodatno jednostavnije). Osnovna inačica je besplatna, no za puni set mogućnosti valja plaćati godišnju pretplatu koja stoji 39,68 eura za izdanje Premium.