Naomi – domaći virtualni asistent za mentalno zdravlje

Tim mladih hrvatskih psihologa spojio je tehnologiju sa svojom strukom i razvio mobilnu aplikaciju koja djeluje poput virtualnog asistenta koji pomaže u poboljšanju mentalnog zdravlja korisnika

Sandro Vrbanus srijeda, 3. studenog 2021. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Naomi 
Namjena Virtualni asistent za mentalno zdravlje
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan / 50 kn mjesečno

Naomi je nova hrvatska aplikacija nastala kao odgovor na krizu izazvanu pandemijom, koja je značajno pogodila i mentalno zdravlje pojedinaca, pogotovo mladih osoba. Razvio ju je domaći tim mladih psihologa koji su spojili svoju struku s tehnologijom i stvorili rješenje koje može pomoći onima koji osjećaju, primjerice, strah, nesigurnost, tjeskobu ili anksioznost. Poruka je da su ovi osjećaji potpuno normalne pojave u kriznim uvjetima te da potražiti pomoć nije sramota.

Aplikacija funkcionira po principu chatbota koji postavlja pitanja i nudi rješenja. Naomi, kao i svaki pravi virtualni asistent, prepoznaje i razumije tekst koji korisnik unese (na hrvatskom ili engleskom jeziku), a potom u skladu s potrebama nudi interaktivne, edukativne i zabavne tehnike za mentalno ozdravljenje – sve potpuno anonimno.

Naomi može gotovo svakome pomoći da se osjeća bolje i bude produktivniji. Osim toga, korisniku šalje podsjetnike da se redovito aktivira i svakodnevno brine za sebe. Omogućava i praćenje napretka, grafove i dnevnik zdravstvenog stanja. Onima kojima je potrebna dodatna pomoć, aplikacije će ponuditi i spajanje s certificiranim psihoterapeutima ili edukantima psihoterapije.

Istraživanje je pokazalo da korisnici nakon dva tjedna aktivnog korištenja ove aplikacije imaju niže razine stresa, anksioznosti i potištenosti u odnosu na razdoblje prije početka korištenja aplikacije, poručili su njezini autori. Oko 20% psiholoških tehnika u aplikaciji je dostupno besplatno, dok za one napredne treba platiti pretplatu, koja iznosi 50 kuna mjesečno. U ponudi je i godišnja pretplata s popustom, a tu su i paketi usluga za kompanije s popustima, u slučaju da žele omogućiti aplikaciju Naomi većem broju svojih zaposlenika.

Besplatna dostava

Intel

HP 250 G8

Core i5 1135G7,8GB, 512GB SSD, Iris Xe Graphics, 15.6" FHD IPS, Windows 10

5399 kn 5899 kn Kupi


In-ear slušalice s BT 5.0 aptX™ tehnologijom

MARSHALL Minor II

12 sati reprodukcije glazbe, višesmjerni kontrolni gumb, funkcija pauze pomoću magneta, ugrađeni mikrofon omogućava razgovore ili snimanje glasovnih bilješki putem uređaja,14.2 mm driveri, 20 Hz–20 kHz, 117 dB SPL.

669 kn 969 kn Kupi

3-sistemski podni zvučnici

DAVIS ACOUSTICS Hera 150

Značajno poboljšava rezultate slušanja, korištenjem novog woofera koji omogućuje bolje spuštanje u bas. 42 -20,000 Hz, 4 ohma, 92 dB, 150 W

4.699 kn 4.799 kn Kupi