PC Builder - pomaže izabrati optimalne komponente za samostalno slaganje konfiguracije računala

Ovdje nije riječ o simulatoru slaganja računala koji su već neko vrijeme također popularni, nego o aplikaciji koja će doista pomoći izabrati najbolje komponente kada se naumi samostalno konfigurirati, a onda i sklopiti vlastito računalo…

Matija Gračanin četvrtak, 2. ožujka 2023. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv PC Builder
Namjena Pomaže složiti optimalne konfiguracije računala
Android Play Store
iOS Nema
Cijena Besplatan

PC Builder je mobilni pomoćnik za izbor optimalnih komponenti onda kada se namjerava samostalno napraviti računalna konfiguracija. Čitavu je stvar prilično jednostavno koristiti, a sve počinje tako da se aplikacija instalirati, a onda se u donjem desnom kutu zaslona dodirna ikona plus kako bi slaganje konfiguracije otpočelo.

Ključna prednost aplikacije jest činjenica da pazi na međusobnu kompatibilnost komponenti i time olakšava njihov izbor i onima koji možda nemaju previše iskustva u samostalnom sastavljanju računala. Osim toga, nudi i automatsko slaganje konfiguracije prema nekim parametrima.

Tako je moguće samo postaviti željeni budžet i aplikacija će pokušati pronaći i ponuditi optimalne komponente u granicama postavljenog iznosa. PC Builder se za dostupne komponente i izvor cijena oslanja na Amazon, što znači da će konačni trošak u domaćim trgovinama ipak prilično varirati. No to ne znači da aplikacija ne može poslužiti za slaganje vlastitih konfiguracija, a samo treba u postavkama izabrati jednu od ponuđenih regija geografski bliskih Hrvatskoj.

Generirane konfiguracije je moguće snimiti te podijeliti s drugima i tako možda potražiti mišljenje lokalnog računalnog gurua, a nekih posebnih dodatnih mogućnost zapravo i nema. Srećom, aplikacija je besplatna, a još se i redovito razvoja, pa se u budućnosti mogu očekivati i dodatne mogućnosti.