Pretvorite smartfon u praktičan pomoćni alat za kućne majstore - Smart Tools

Pametni telefoni opremljeni su nizom senzora zbog koji mogu biti itekako korisni u svakodnevnici ako se na svojemu uređaju ima aplikacija koja te senzore može iskoristiti. Ovo je upravo jedna takva aplikacija, a unatoč tome što nije besplatna – toliko je korisna da bi je svatko trebao imati…

Matija Gračanin ponedjeljak, 2. studenog 2020. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Smart Tools
Namjena Kolekcija korisnih alata
Android Google Play
iOS Nema
Cijena 26 kn

Smart Tools je zapravo jedna od relativno starijih aplikacija namijenjenih Android telefonima koja uspješno odolijeva vremenu i to s dobrim razlogom. Naime, za otprilike 26 kuna nudi alate koji će pomoći pri mjerenju dužine, kutova, udaljenosti, visine, smjera, glasnoće zvuka te drugoga uz pomoć pametnog telefona i senzora koje telefoni obično imaju ugrađene.

Preciznije, nudi sveukupno pet setova ili, ukupno, petnaest raznovrsnih alata. Tu se može pronaći doista svašta, a korisne će biti i stvarčice, uz ono što je već spomenuto, kao što su detektor metala (dobro će doći kada se pokušavaju pronaći strujni kablovi u zidu), vibrometar, kompas, alat za pretvaranje mjernih jedinica i štošta drugo.

Osim toga, neki od alata koji su uključeni u ovaj cjeloviti paket dostupni su sasvim besplatno u Googleovoj trgovini aplikacija (samo treba podnijeti to što prikazuje oglase), pa ih je moguće iskušati prije nego što se odluči na kupnju cjelovitog i provjeriti kako aplikacija radi sa senzorima ugrađenim u vlastiti telefon.