Razvrstaj MojZG - aplikacija o razvrstavanju otpada u gradu Zagrebu

Riječ je o aplikaciji koja je ponajprije namijenjena stanovnicima grada Zagreba, ali i njegovim posjetiteljima. Osim što ima edukativnu vrijednosti , putem nje je omogućeno i praćenje odvoza otpada te doznati gdje se nalaze reciklažna dvorišta i zeleni otoci...

Matija Gračanin ponedjeljak, 18. listopada 2021. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Razvrstaj MojZG
Namjena Aplikacija za razvrstavanje otpada u Zagrebu
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan

Projekt Stavi pravu stvar na pravo mjesto za cilj ima educirati i informirati građane na području Zagreba o odgovornom postupanju s otpadom te povećati svijest o potrebi osobnog doprinosa što se tiče gospodarenja otpada i potrebe recikliranja, a unutar kojeg je napravljena i ova aplikacija.

Izrada aplikacije je sufinancirana sredstvima Europske unije iz Kohezijskog fonda, a njezina namjena je dvojaka. S jedne strane omogućava praćenje odvoza otpada po gradskim četvrtima i ulicama, a s druge strane ima edukativnu ulogu.

Ono što ugodno iznenađuje nije samo činjenica da je aplikacija vizualno dobro osmišljena s razumljivo izvedenom navigacijskom strukturom, nego i to što je sadržajno korisna. Tako su vrlo jasno popisane vrste otpada zajedno s uputama kako taj otpad valja zbrinjavati (koji je primarni i alternativni izbor razvrstavanja) uz mogućnost  pretraživanja svih vrsta otpada, a tu je i popis svih reciklažnih dvorišta i zelenih otoka u Zagrebu.

Zeleni otoci i reciklažna dvorišta su prikazana na jednostavnoj mapi, zajedno s podatkom o tome kakav se otpad gdje može zbrinjavati (tu su i prikladni filtri), a tu su i koliko-toliko svježe novosti uz priopćenja. Bilo kako bilo, ovo je aplikacija koja bi građanima Grada Zagreba itekako mogla biti korisna, barem povremeno.Bežični HiFi zvučnici

AUDIOENGINE A2BT

Premium aktivni zvučnici sa stereo zvukom visoke vjernosti spajaju se sa vašom glazbom sa bilo koje aplikacije ili uređaja u sekundi. Vrhunski Bluetooth mini kućni glazbeni sustav savršen je za radnu površinu ili manje prostore.

1299 2289 Kupi

Prijenosni zvučnik

JBL GO 2 champagne

Prijenosni Bluetooth zvučnik za bežični streaming glazbe sa pametnog telefona ili tableta sa ugrađenom punjivom baterijom za do 5 sati reprodukcije, vodootpornim dizajnom i ugrađenim mikrofonom. Dolazi sa audio kabelom.

189 279 Kupi