Scribd - velika biblioteka e-knjiga, audio knjiga, časopisa, podacastova, partitura…

Scribd je počeo kao otvorena platforma za izdavaštvo, a tijekom vremena se transformirao u bogatu digitalnu biblioteku koja nudi ogroman broj elektroničkih knjiga, audio knjiga, časopisa, podcastova, glazbenih partitura i drugog sličnog digitalnog sadržaja…

Matija Gračanin utorak, 21. rujna 2021. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Scribd 
Namjena Biblioteka e-knjiga, audioknjiga, časopisa...
Android Google Play
iOS App Store
Cijena 8,99 USD mjesečno

Scribd se tijekom vremena pozicionirao kao sadržajem vrlo bogato odredište kada se žele pronaći elektroničke knjige, čitavi časopisi ili samo pojedini članci, brojne audioknjige, podcastovi, glazbene partiture pa čak i zbilja raznovrsni elektronički dokumenti što je jasan podsjetnik da je Scribd počeo kao otvorena platforma za izdavaštvo.

Sama mobilna aplikacija kroz koju se može uživati u svemu što je dostupno na ovoj platformi, opremljena je svima što je potrebno kako bi se konzumira raznovrstan digitalan sadržaj. Podjednako dobro vlada kada se želi čitati elektroničke knjige ili slušati podacstove, a jednako će tako dobro doći i kada se žele čitati članci iz svjetskih poznatih časopisa kao što su People, New York Magazine, Time, Entrepreneur i brojni drugi, slušati audioknjige i drugo.

Scribd  se zalaže za autorska prava i honoriranje autora i svih onih koji sudjeluju u kreiranju digitalnog sadržaja, pa je potrebno plaćati mjesečnu pretplatu od devet dolara kako bi se moglo neograničeno pristupati cjelovitom sadržaju ove doista bogate digitalne biblioteke (premda će se i u ovom katalogu pronaći sadržaj za čija su autorska prava upitna).

Za one koji su skeptični, Scribd omogućava da se čitavoj biblioteci besplatno pristupa ukupno 30 dana, a onda se može odlučiti hoće li se Scribd nastaviti koristiti ili ne. Pretplata donosi i još neke prednosti kao što je pristup drugim aplikacijama i servisima kao što su CuriosityStream i CONtv + Comics, što čitavu stvar samo čini dodatno primamljivom. U svakom slučaju, Scribd se itekako isplati iskušati.