Session - komunikacijska aplikacija s visokom razinom privatnosti, dobra zamjena za WhatsApp

Session je aplikacija za razmjenu privatnih poruka koja ne samo da komunikaciju osigurava end-to-end enkripcijom nego doista pazi na privatnost pa da bi se ovaj servis koristio nije potrebno unijeti svoj broj telefona ni adresu e-pošte čime se osigurava anonimnost…

Matija Gračanin srijeda, 13. siječnja 2021. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Session
Namjena Komunikacijski servis za privatne i anonimne razgovore
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan

Mnogi se sve više okreću komunikacijskim servisima koji drže do privatnosti i anonimnosti svojih korisnika, pa ni ne čudi da je ponuda upravo takvih aplikacija i servisa sve veća. Upravo jedan od takvih servisa je i Session koji je među onima koji drže do svoje privatnosti i anonimnosti postao prilično popularan.

Naime, da bi ga se koristilo nigdje nije potrebno unijeti ni broj telefona niti adresu e-pošte, nego će se dobiti Session ID zahvaljujuću kojem je moguće zadržati anonimnost budući da će se upravo taj ID koristiti za kontakt drugih korisnika. Ono što će mnogima biti dodatno važno, činjenica je da se ne prikupljaju niti se pohranjuju metapodaci, a isto vrijedi i za IP adresu.

Poslužiteljska mreža koju Session koristi posve je decentralizirana, a valja istaknuti kako je zapravo riječ i o rješenju otvorenog koda što mu je samo još jedna dodatna prednost. Osim toga, podržani su grupni razgovori s do 20 sudionika, a privici koji se razmjenjuju u porukama također će biti šifrirani.

U svakom slučaju, riječ je o besplatnom komunikacijskom servisu koji doista drži do privatnosti i anonimnosti, pa se nameće kao idealno rješenje za sve one koji žele voditi razgovore bez straha da ih se nadzire ili prikuplja i dijeli osobne podatke.