Sleep as Android - pomoć kod rješavanja problema sa spavanjem

Spavanje je velik dio života pa stoga uopće ne čudi da postoji čitav niz aplikacija koje se na ovaj ili onaj način bave spavanjem i buđenjem. Sleep as Android je još jedna takva aplikacija koja doista može pomoći svima onima koji imaju teškoća sa spavanjem…

Matija Gračanin četvrtak, 12. studenog 2020. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Sleep as Android
Namjena Pametna budilica
Android Google Play
iOS Nema
Cijena Besplatan / 29 kn (Premium)

Na prvi pogled ova aplikacija djeluje kao posve tipična budilica namijenjena pametnim telefonima s Android OS-om, no zapravo se ističe mogućnošću praćenja ciklusa tijekom spavanja, a to znači da će pomoći eliminirati naglo jutarnje buđenje koje je svima dobro poznato ako koriste klasične budilice.

Naime, pažljivom analizom sna, Sleep as Android će poslužiti za nježno i postupno buđenje što bi u konačnici trebalo rezultirati manjom količinom ionako nepotrebnog stresa. Najbolji se rezultati postižu kombiniranjem pametnih telefona i fitness narukvica (podržane su najpoularnije), no nudi i neke mogućnosti ako se tih gadgeta nema na raspolaganju.

Štoviše, Sleep as Android je zapravo prilično dobro opremljen mogućnostima i dodacima pa je tako tu, primjerice, podrška za upravljanje pametnom rasvjetom (Philips HUE, IKEA Trådfri i drugim rješenjima) uz malu pomoć IFTTT-a, integracija streaming servisa kao što je Spotify, ali i podrška za uređaje kao što su Oximetry, Sonar ili Sleep Phaser.

Sleep as Android nudi pomno praćenje parametara sna pa se na uvod mogu dobiti brojni statistički podaci, a tu je grafički pregled povijesti spavanja, prikaz kada se spavalo premalo te statistike o tome koliko se vremena provelo u dubokom snu. Zanimljiv je detalj i mogućnost snimanja zvuka, što bi moglo biti korisno onima koji imaju problem s hrkanjem te aplikaciju koristiti kao dokazni materijal boljoj polovici.

Dakako, tu su i druge praktične sitnice kao što je dijeljenje putem društvenih mreža, mirni i prirodni zvukovi zvona (pjev ptica, šum mora i slično) i slično. Osnovna inačica je besplatna, no za puni doseg onoga što aplikacija može ponuditi, valja kupiti inačicu Premium koja stoji 29 kuna.