Spike Email - pretvara klasičnu e-poštu u platformu za chat i kolaboraciju

Dosad je bilo nekoliko pokušaja da se klasični pretinac dolazne e-pošta transformira u nešto modernije i mlađim generacijama prihvatljivije. Ovo je još jedna pokušaj koji e-poštu nastoji transformirati u svojevrsnu messenger platformu nudeći neke vrlo zanimljive mogućnosti…

Matija Gračanin četvrtak, 17. ožujka 2022. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Spike Email 
Namjena Mobilni klijent e-pošte
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan / od 8 dolara mjesečno

E-pošta postoji već više od pedeset godina, a premda su joj neki već u mnogo navrata najavljivali mirovinu, komunikacija slanjem poruka e-pošte čini se da još ne ide nikamo. No, e-pošta ima svojih ograničenja i dobar dio korisnika svoj pretinac dolazne e-pošte koristi kao organizator i listu zadataka.

Spike Email je klijent e-pošte koji inbox želi transformirati u svojevrsnu messenger platformu nudeći pri tome čitav niz praktičnih mogućnosti. Ključni je trik što će inbox izgledati otprilike kao klasičan tijek razgovora na nekoj komunikacijskoj platformi kao što je Whatsapp ili već nekoj aplikaciji za chat.

Pri tome je moguće izvoditi one sasvim tipične radnje za e-poštu, ali se dobivaju i dodatne mogućnosti kao što je poništavanje slanja poruka e-pošte, namještanje da se poruke automatski pošalju kasnije u zadano vrijeme, koristiti pametno pretraživanje uz brojne dodatne filtre, izvoditi radnje na većem broju poruka odjednom i štošta drugo.

Dakako, Spike Email naglašava upravo svoje organizatorske sposobnosti i pogotovo je prilagođen za rad u manjim ili nešto većim timovima te doista olakšava i komunikaciju, ali i razmjenu dokumenata, organiziranje sastanaka i slično. U svakom slučaju, ova će aplikacija doista promijeniti pogleda na klasičnu e-poštu i učiniti je korisnijom nego što je to ikada bila.

Dobro je to što radi neovisno o davatelju usluge e-pošte, a za osobne račune e-pošte je sasvim besplatan uz ograničenja određenih mogućnosti. Svi drugi će morati plaćati pretplatu ovisno o željenim značajkama i broju korisnika (manje ili veće tvrtke) koja varira od 8 do 12 dolara mjesečno po računu e-pošte.