Trainline - platforma za lakši pronalazak povoljnijeg prijevoza autobusom ili vlakom

Riječ je o još jednoj relativno tipičnoj platformi koja omogućava pronalazak karata za povoljnija putovanja, s time da se ova platforma specijalizira za putovanje autobusom ili vlakom i to specifično unutar Europe…

Matija Gračanin utorak, 27. veljače 2024. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Trainline 
Namjena Pomaže naći jeftinije karte za vlakove i autobuse
Android Play Store
iOS App Store
Cijena Besplatan

Aplikacije i platforma koje omogućavaju jednostavan pronalazak i kupovinu najpovoljnijih karata za putovanja različitim prijevoznim sredstvima već odavna nisu ništa neobično, a Trainline je još jedna takva platforma. Doduše, specijalizira se za prijevoz autobusom i vlakom i to unutar Europe.

Ne može se reći da nudi nešto spektakularno inovativno ili nikad dosad viđeno, ali to ne znači da neće dobro doći upravo onda kada se planira putovanje na brojne destinacije unutar Europe. Sve je jednostavno koristiti, a sve počinje tako da se samo unese željeno polazište, odredište te vrijeme putovanja uz druge tipične parametre.

Nakon kraćeg pretraživanja, baš kao što to rade i druge slične platforme, dobit će se pregled više mogućih karata pa je vrlo lako pronaći najpovoljniji prijevoz za autobus ili za vlak. Nakon toga, izravno je iz aplikacije moguće rezervirati i kupiti kartu, ali ne i za sve prijevoznike ili pronađena putovanja, što je otegotna okolnost.

Naravno, sve će se kupljene karte moći pregledavati unutar aplikacije u dijelu koji je za to namijenjen. Nekih posebnih dodatnih mogućnosti zapravo i nema, a premda će se za većinu destinacija pronaći putovanje autobusom (najčešće Flixbus), putovanja vlakom su ipak ponešto rjeđa. Potonje vrijedi i pogotovo za linije unutar Hrvatske, dok su stvari ipak nešto bolje na međunarodnim prijevozničkim linijama. Aplikacija je besplatna.