VITA - besplatni alat za uređivanje videa profesionalnih mogućnosti

Prvo je to bio tekst, onda slika, negdje u međuvremenu i zvučni zapis, a danas je valjda najpopularniji način za izražavanje i prenošenje poruka – video. Stoga ne čudi da postoji čitav niz alata za stvaranje i uređivanje vlastitih video uradaka, a jedna od ponajboljih mobilnih aplikacija je upravo ova…

Matija Gračanin četvrtak, 19. studenog 2020. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv VITA 
Namjena Uređivanje videozapisa
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan

Aplikacija koje se specijaliziraju upravo za uređivanje i stvaranje filmova na mobilnim uređajima definitivno ne nedostaje, no katkada se pojavi aplikacija baš poput ove koja posve besplatno nudi otprilike isti onaj set mogućnosti kao i aplikacije koje treba ili kupiti ili plaćati mjesečnu pretplatu. Nema što, VITA je zbilja dobro opremljena aplikacija koju je i jednostavno koristiti.

Primjerice, tu je mogućnost vrlo jednostavnog usporavanja snimki pa je lako moguće napraviti vrlo efektne filmiće bez obzira na to podržava li to kamera u pametnom telefonu ili ne, a tu je i čitav niz raznovrsnih efekata i filtara kojima se sama snimka može dodatno začiniti. Osim toga, neki se efekti mogu primjenjivati i na tonski zapis.

VITA nudi hrpicu predložaka s kojima je stvaranje vlastitog filmskog uratka jednostavnije i, gotovo se to može činiti, instantno, a u svakom je trenutku moguće dodati kojekakve virtualne naljepnice (podržava i GIPHY) i stilizirani tekst koji može biti i animiran. Naravno, tu je i onaj set tipičnih korektivnih mogućnosti pa je videozapise moguće izrezivati, rotirati i slično.

Jedino što bi mu se moglo zamjeriti, činjenica da je završene videouratke moguće izvesti tek u FullHD-u, no većini to zapravo i ne bi trebao biti poseban problem te to da nije dostupan na iPadu. Svejedno, tko traži solidno opremljenu aplikaciju za uređivanje videozapisa, a ne želi opteretiti budžet plaćanjem za razvikana imena, svakako bi trebao naći mjesta za ovu na svojem smartfonu.