Vodostaji - aplikacija Hrvatskih voda koja prikazuje informacije o vodostajima

Službena aplikacija Hrvatskih voda koja omogućuje praćenje trenutačnih stanja vodostaja na mjernim postajama u Hrvatskoj, ali i putem koje je moguće dobiti pravovremene informacije o odgovarajućem stupnju upozorenja za obranu od poplava na željenoj lokaciji…

Matija Gračanin srijeda, 22. rujna 2021. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Vodostaji 
Namjena Aplikacija Hrvatskih voda za prikaz stanja vodostaja
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan

Neke regije u Hrvatskoj prilično su ugrožene od voda i mogućih poplava, a svi oni koji žive u područjima kod kojih je rizik poplave visok, aplikaciju će poput ove sigurno htjeti imati na svojem pametnom telefonu. Naime, riječ je mobilnoj aplikaciji Hrvatskih voda koja prikazuje informacije o vodostajima te upućuje na eventualne opasnosti i omogućuje bolju pripremu za moguće poplave.

Tako je putem aplikacije u svakome trenutku moguće vidjeti informacije o trenutačnom stanju vodostaja i protoku kao i detaljan uvid u vodostaje i protoke na određenoj mjernoj postaji u vremenskim intervalima i s grafičkim prikazom kretanja vodostaja.

Podaci koji su prikazani prikupljaju se s 348 automatskih vodomjernih postaja u RH (prikupljaju se i podaci s vodomjernih postaja s područja drugih država na širem prostoru slivova koje su povezane u zajednički sustav razmjene podataka koji je povezan i sa sustavom Hrvatskih voda), dok sama aplikacija nudi i neke dodatne praktične mogućnosti, uz sam prikaz podataka.

Tako je tu mogućnost odabira postaja koje se želi pratiti, zatim opcija primanja obavijesti o stanjima i mjerama koje se provode, a moguće je namjestiti i da se primaju druge važne obavijesti iz Hrvatskih voda. Bilo kako bilo, svi oni koji u svakome trenutku žele znati stanja vodostaja u RH, ovo je aplikacija koju bi trebali imati na svojem pametnom telefonu.Multiroom Hi-Res WiFI zvučnik

DENON Home 250

Internet radio, Heos, Alexa, Airplay 2, Bluetooth

3379 kn Kupi

Gramofon sa predpojačalom

DENON DP-300F black

Masivna baza za smanjenje vibracije, aluminijska izrada, MM zvučnica

2199 kn 2990 kn Kupi