Windy Maps - popularno rješenje za navigaciju bez internetske veze

Riječ je o još jednoj aplikaciji za navigaciju no koja je prilično popularna među turistima i to pogotovo onima koji se na raznim destinacijama upuštaju u uživanje u prirodi bilo da planinare, voze bicikl ili skijaju. Naime, svrstava se među najbolje aplikacija za offline navigaciju…

Matija Gračanin utorak, 20. srpnja 2021. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Windy Maps
Namjena Aplikacija za navigaciju
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan

Windy Maps nije klasična aplikacija za navigaciju koja bi se najviše koristila u automobilima, no svejedno je prilično popularna i to pogotovo među turistima. Naime, fokusira se upravo na pružanje potrebnih informacijama turistima nudeći pri tome i sasvim solidno osmišljenu offline navigaciju.

Oslanja se na OSM podatke (Open Street Map), a sve dodatno upotpunjuje informacijama koje prikuplja s Wikipedije, zatim od drugih privatnih tvrtki kao što je Booking.com te podacima o javnom prometu, čime se transformira u neizostavnog pomoćnika upravo onda kada se putuje u inozemstvo.

Jedna od korisnih stvarčica svakako je i činjenica da uključuje topografske karte, kao i brojne druge informacije koje mogu biti od koristi tijekom putovanja (mjesta koje bi trebalo posjediti, brojni savjeti, informacije o tome kako doći do određene lokacije i tome slično).

Windy Maps posebno je popularan upravo među planinarima i biciklistima budući da nudi mogućnost preuzimanja mapa kako bi ih se koristilo i onda kada internetska veza nije dostupna pri čemu se mogu preuzimati samo željene regije, a uz to će uredno raditi i pretraživanje, planiranje putovanja i sama navigacija. Osim toga, može preporučiti i najbolje rute (lako ih je moguće i prilagoditi), a tu su u druge stvarčice. Da bi stvar bila još bolja, sve je posve besplatno.