Xpiry - primanje obavijesti o isteku datuma valjanosti za namirnice

Xpiry je potencijalno korisna aplikacija za sve one koji imaju običaj držati smočnicu ili hladnjak pun hranom i drugima namirnicama koje imaju rok trajanja. Naime, omogućava praćenje stanja smočnice i primanje obavijesti o tome kada se za namirnice približava istek roka trajanja…

Matija Gračanin četvrtak, 14. rujna 2023. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Xpiry 
Namjena Primanje obavijesti o isteku roka valjanosti namirnica
Android Google Play
iOS Nema
Cijena Besplatan

Različite namirnice imaju i različit rok trajanja, a dok je neke preporučljivo koristiti svega nekoliko dana, druge će biti posve zdravstveno ispravne i nakon godinu dana. Xpiry je aplikacija koja omogućava da se prati rok trajanja raznih namirnice i da se, prije isteka, o tome primi obavijest.

Čitavu je stvar vrlo jednostavno koristiti i zapravo se svodi na stvaranje svojevrsne digitalne smočnice; svaki put kad se kupi neka namirnica, samo je treba dodati u aplikaciju i to tako da se namirnica koja se dodaje fotografira, definira joj se naziv i datum isteka, a može je se smjestiti i u odgovarajuću kategoriju.

U postavkama je moguće namjestiti koliko se dana prije isteka želi primiti obavijest, a svakako je zgodno i to što je u svakom trenutku moguće pretraživati, sortirati i filtrirati dodane namirnice. Osim toga, koristan je detalj i to što aplikacija omogućava generiranje recepata na temelju dostupnih namirnica za što se koristi ChatGPT.

Nekih drugih naprednih mogućnost zapravo i nema no sama aplikacija, manje ili više, radi prilično dobro. Sve je besplatno, ne prikazuju se ni oglasi, pa svi oni koji traže jednostavnu aplikaciju koja će im pomoći da im se ne događa da namirnicama koje imaju u hladnjaka ili smočnici istekne rok valjanosti.