Zuluhood - domaća mobilna platforma za sigurnost doma

Zuluhood je hrvatska mobilna platforma namijenjena sigurnosti, a koja omogućava da se bilo gdje aktivno brine o sigurnosti vlastitog doma i osoba i to tako da se korisnici sami organiziraju u svojevrsne sigurnosne mreže ili unajme profesionalne zaštitarske usluge kada ih trebaju…

Matija Gračanin srijeda, 26. siječnja 2022. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Zuluhood 
Namjena Platfroma za sigurnost doma
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan

Zuluhood je jedan od domaćih projekata koji je već nastupio na Mobile World Congressu u Barceloni, ali i na našem Idea Knockoutu zbog čega je završio i na CES-u gdje se smjestio među deset najperspektivnijih startupa i bio je izabran među osam finalista natjecanja Pitch koje organizira zaklada CTA.

Riječ je o zanimljivoj platformi koja omogućava da se o sigurnost doma brine na sasvim drukčiji način, bilo da se posjeduje nekakva sigurnosni sustav (kamere, alarmi) ili ne. Zuluhood je s jedne strane platforma za nadzor koja se temelji na zajednici, a s druge strane je platforma za kupovanje zaštitarskih usluga.

Drugim riječima, putem aplikacije se korisnici zajedno mogu organizirati u sigurnosnu mrežu, prijaviti se kao Watcher i međusobno si pomagati održavajući sigurnost svojih i tuđih domova oslanjajući se na prijatelje ili susjede. U aplikaciji je moguće definirati vrijeme kada je netko dostupan kao Watcher, a putem aplikacije je lako moguće pozvati prijatelje, susjede i druge osobe od povjerenja.

Osim toga, moguće je napraviti i svoje pleme (Tribe) te dodati ljude s kojima se dijeli dom, pa tako brinuti i o sigurnosti najbližih. Specifičnost Zuluhooda je i to da se putem aplikacije mogu koristiti i pametni sustavi koje se možda posjeduje u vlastitom domu te primati upozorenja (oslanja se na IFTTT kako bi se dobivala upozorenja što je donekle ograničavajuće), a onda na temelju njih angažirati nekoga od Watchera da provjeri o čemu je riječ.

Jedna od možda i najzanimljivijih mogućnosti i to pogotovo za privatne korisnike i vlasnike kuća i stanova upravo je činjenica da je Zuluhood i platforma putem koje se mogu kupovati profesionalne preventivne i reaktivne zaštitarske usluge i to onda kada su doista potrebne (na primjer, kada se odlazi na godišnji odmor).

Doduše, ovaj dio još nije spreman ni za hrvatsko tržište, ali se užurbano radi na tome. Ipak, Zuluhood se već sada može koristiti do određene razine, a s obzirom na ono što je u planu, neupitno je da bi svi oni koji paze na vlastitu sigurnost, sigurnost zajednica i sigurnost doma, trebali pratiti kako se Zuluhood razvija i što će sve u budućnosti ponuditi.