Apple će navodno izbaciti iPad Pro s M2 čipom već na jesen

Iako je M1 verzija iPada Pro stigla u svibnju 2021., valja istaknuti činjenicu da Appleov najjači tablet nije dobio pravo osvježenje još od 2018. godine. To bi se ove jeseni trebalo promijeniti

Matej Markovinović ponedjeljak, 28. ožujka 2022. u 12:35

Bloombergov reporter Mark Gurman, otkrio je u svom posljednjem Power On biltenu da Apple navodno planira izbaciti iPad Pro s M2 čipom između rujna i studenog ove godine. Riječ je, naime, o većem osvježenju za tvrtkin popularni tablet, koje bi trebalo uključivati i podršku za MagSafe punjenje.

Apple je značajno osvježio iPad Pro 2018. godine, kada su predstavili novi dizajn sa zaslonom od ruba do ruba te USB-C priključak. To se, navodi Gurman, dogodilo otprilike oko godinu i pol nakon izlaska iPada Pro 10,5 2017 godine.

Budući da su M1 iPad Pro uređaji stigli u svibnju 2021. godine, ako tehnološki gigant iz Cupertina uistinu predstavi novi model ove jeseni, to znači da im je za pripremu „osvježenja“ trebalo otprilike jednako vremena kao i 2018. godine, piše The Verge.

iPad Pro. Foto: Unsplash
iPad Pro. Foto: Unsplash

Trenutno nije poznato kako će novi iPad Pro izgledati, no Gurman je još prošle godine predvidio da će imati mogućnost bežičnog punjenja i staklenu „stražnjicu“. No, ako je za suditi prema novijem izvješću 9to5Maca, Apple će se ipak odlučiti za aluminijsku stražnju stranu sa staklenim logotipom tvrtke.

O novom čipu također nema puno informacija, budući da ga Apple još nije ni najavio. Gurman je u veljači rekao da smatra da će CPU M2 čipa biti nešto brži od M1 te da će dijeliti istu arhitekturu s osam jezgri. Pravo bi se „pojačanje“, doduše, trebalo vidjeti kod grafičkih jezgri.