Za dokone trenutke na poslu: u Teamse stižu Solitaire i Minesweeper

Microsoftova bi nova najava mogla razveseliti one emotivno vezane za legendarne igre iz Windowsa, ali i one koji vole malo odmoriti od videokonferencija i rada na daljinu

Sandro Vrbanus četvrtak, 17. studenog 2022. u 06:00

Microsoft je lansirao novu aplikaciju koja se pokreće unutar sustava za rad na daljinu, Teams. Njezin naziv je Games for Work, a cilj stvoriti dodatnu povezanost među članovima tima koji rade na različitim lokacijama, i to kroz zabavne timske igre. Istraživanja su, kažu, pokazala kako je jedan od najvećih izazova hibridnog rada upravo stvaranje kvalitetnih međuljudskih odnosa. Budući da igre mogu biti dobar alat za učvršćivanje timova i uspostavljanje povjerenja, smatraju da je rješenje u kombiniranju igara i rada na daljinu.

Ležerno igranje s kolegama

Stoga su lansirali ovu aplikaciju koja će donijeti zabavne igre unutar aplikacije u kojoj se radi i putem koje se ostvaruju sastanci. Unutar Teamsa tako će sa suradnicima biti moguće zaigrati legendarni Solitaire (pasijans), ali i još jednu igru koja je desetljećima kratila dane korisnicima Windowsa, Minesweeper.

Osim ove dvije dobro poznate retro igre u novom izdanju, bit će tu i igra IceBreakers (igra pogađanja) te Wordament (igra slaganja riječi). Sve igre nastale su u Microsoftovim studijima Casual Games i Xbox Games, a takav im je i pristup – ležeran i zabavan. Naglasak je na timskom igranju, pa se pojedinoj igri može priključiti i do 250 sudionika.

Aplikacija Games for Work može se preuzeti već danas, iako je još uvijek u fazi pilot projekta. Instalirati je mogu korisnici sustava Microsoft Teams u Enterprise i Education inačici, a potpuno je besplatna, lišena reklama i "sigurna za radno mjesto". Osim ako vas šef uhvati…