Sony ugasio i my Xperia servis

Sony se polako, ali sigurno rješava svojih nepotrebnih servisa. Prvo je ugasio TrackID, a sada je istu sudbinu doživio i servis za lociranje mobitela – my Xperia

Stjepan Bilić nedjelja, 21. siječnja 2018. u 18:26

Sony se polako, ali sigurno rješava svojih nepotrebnih servisa. Nakon što je krajem prošle godine ugasio TrackID servis, Sony je istu sudbinu početkom 2018. godine namijenio i vlastitom servisu za udaljeno lociranje mobitela – my Xperia.

No, za razliku od TrackID servisa o čijem je skorom gašenju Sony pravovremeno obavijestio svoje korisnike to isto nije učinio kada po pitanju servisa my Xperia. Odjednom, korisnici koji su imali potrebu koristiti usluge Sonyjevog servisa bili su prebačeni na još do nedavno konkurentski Googleov servis Find My Device.

As of January 17, 2018, the my Xperia web service has also been discontinued and you will now be redirected to the Find My Device web service instead.

Iako je u početku postojala sumnja kako se radi o grešci, kasnije je stigla i službena potvrda o gašenju servisa putem Sonyjevog Mobile Talk foruma. Iz Sonyja su poručili kako su od 17. siječnja  2018. godine ugasili web servis te kako će ubuduće sve korisnike koji mu budu pokušali pristupiti automatski preusmjeravati na stranice servisa Find My Device.

Budući da oba servisa nude iste mogućnosti - udaljeno lociranje mobitela, brisanje podataka (po potrebi) i dr. Sonyjeva odluka o gašenju vlastite inačice je svakako opravdana, ako ničim drugim, onda financijskim izdatcima koje je tvrtka imala na ime održavanja servisa.