Epic Games preuzeo glazbenu platformu Bandcamp

Bandcamp ostaje samostalan, ali Epic Games će mu pomoći da se dodatno proširi te da uvede neke potpuno nove značajke na svoju platformu

Matej Markovinović četvrtak, 3. ožujka 2022. u 11:31

Epic Games preuzima Bandcamp, glazbenu platformu namijenjenu glazbenicima i izdavačkim kućama, priopćili su na službenom blogu.

 „Epic i Bandcamp dijele misiju izgradnje platforme koja je najprikladnija za glazbenike te koja omogućuje kreatorima da zadrže većinu svog teško zarađenog novca. Bandcamp će igrati važnu ulogu u Epicovoj viziji da izgradi ekosustav tržišta kreatora za sadržaj, tehnologiju, igre, umjetnost, glazbu i još mnogo toga“, navode iz Epica.

Sudeći prema izjavi Ethana Diamonda, suosnivača i izvršnog direktora Bandcampa, ova će glazbena platforma i dalje samostalno nastaviti s radom te ističe da proizvodi i usluge na koje su korisnici navikli, neće nigdje otići.

„Nastavit ćemo graditi Bandcamp oko našeg modela prihoda za umjetnike te će i dalje imati istu kontrolu nad načinom na koji nude svoju glazbu. Bandcamp Fridays nastavit će se kako je i planirano, a Daily će i dalje isticati raznoliku i nevjerojatnu glazbu na platformi“, dodao je Diamonds.

Podsjetimo, Bandcamp je glazbena platforma putem koji izvođači izravno mogu prodavati svoju glazbu, pri čemu dobivaju većinu zarade, čak oko 82 posto. To je, naime, upravo i razlog zašto je ova platforma stekla veliku popularnost među glazbenicima i izdavačkim kućama.