Fitbit na dobrom putu prema poslovnom oporavku

Američka tvrtka Fitbit već je neko vrijeme u financijskoj krizi, no prema novim financijskim rezultatima za treći kvartal ove godine čini se kako je tvrtka na pravom putu prema oporavku

Matija Pavlić petak, 2. studenog 2018. u 06:00

Američka tvrtka Fitbit već se neko vrijeme nalazi u financijskim problemima, no oni će uskoro sudeći prema financijskim rezultatima tvrtke biti prebrođeni.

Tvrtka je u trećem kvartalu ove godine zabilježila financijske rezultate koji su iznad očekivanja unatoč činjenici da je zabilježen određen gubitak, no sveukupno gledajući rezultati su puno bolji u odnosu na prethodnu godinu.

Tvrtka je zabilježila prihode u iznosu od 394 milijuna dolara, dok su predviđanja govorila o prihodima od 381 milijun dolara. Neto dobit bez GAAP-a iznosila je 10 milijuna dolara, dok je neto gubitak bio 2,1 milijuna dolara, što je značajno manje u odnosu na neto gubitak od 113,4 milijuna dolara zabilježen u trećem kvartalu prošle godine.

Tvrtka je prodala nešto manje uređaja nego prije godinu dana (3,5 milijuna u odnosu na prošlogodišnjih 3,6 milijuna), no povećao se udio prodanih pametnih satova, što automatski označava i veću zaradu.

Posebno se uspješnom pokazala prodaja pametnih satova koji su na američko tržište izašli s veoma konkurentom cijenom u odnosu na ostale tamo prisutne proizvođače kao što su Samsung, Fossil i Garmin. Fitbit je bio drugi proizvođač na američkom tržištu te vrste proizvoda odmah iz Applea.