Fitbit će ukloniti avanture, izazove i otvorene grupe iz svoje aplikacije

Iako su društvene značajke nekada bile važna prednost Fitbita i nešto što su druge slične aplikacije kopirale čini se da ih korisnici više ne koriste u tolikoj mjeri da bi ih Google nastavio održavati

Tomislav Stanković subota, 18. veljače 2023. u 18:05
📷 Image: Andres Urena, Unsplash
Image: Andres Urena, Unsplash

Prije nego ih je Google preuzeo 2019. godine, Fitbit je često isticao društvene značajke kao svoju ključnu prednost, a njihove su značajke godinama kopirali drugi pametni satovi i platforme za praćenje zdravlja i fitness, prenosi The Verge.

Izazovi su se odnosili na natjecanja između korisnika Fitbita, avanturama su korisnici mogli ići u virtualne obilaske mjesta kao što je Nacionalni park Yosemite dok su postizali potrebne korake, a otvorene grupe su omogućavale ljudima da se okupe oko zajedničkog interesa.

Međutim, od 27. ožujka više neće biti tih značajki. Od navedenog ostati će samo opcija kreiranja privatnih grupa s prijateljima dok će povezivanje s ostalim korisnicima biti moguće putem Fitbit Health i Wellness foruma.

Osim na korisnike ova odluka utječe i na developere jer Fitbit također uklanja Fitbit Studio u korist svog kompleta za razvoj softvera s naredbenim retkom (SDK).