Prva prodaja tokena na blockchain platformi Cardano dolazi iz Hrvatske - pokreće je startup Revuto

Domaći startup Revuto pokreće prvi token sale na popularnoj blockchain platformi Cardano. Cilj im je dosegnuti osam milijuna eura za daljnji razvoj njihovog proizvoda i usluga

Sandro Vrbanus ponedjeljak, 3. svibnja 2021. u 15:02

Uz podršku blockchain platforme Cardano, hrvatski startup Revuto izlazi na prvi token sale na ovoj platformi s ciljem prikupljanja osam milijuna eura. Privatna prodaja tokena počinje danas, 3. svibnja, dok će javna prodaja krenuti 18. svibnja. Token sale podrazumijeva da se investicija ne prima u uobičajenim stranim valutama poput dolara ili eura, već u kriptovaluti, točnije ADA valuti, službenoj valuti platforme Cardano. Ovime će hrvatski Revuto biti prvi projekt koji će dobiti financiranje u toj valuti, pojasnili su iz domaće tvrtke.

Cardano je trenutačno vrlo atraktivna blockchain platforma, a zamišljen je kao razvijeniji blockchain treće generacije koji kombinira osobine prethodnih generacija i mijenja se kako bi ispunio nove potrebe svojih korisnika.

"Jako sam ponosan da prvi token sale i prvi projekt koji će izaći na Cardanu dolaze iz Hrvatske, a da ujedno nude zanimljiv fintech proizvod s vrhunskim rješenjem za upravljanje i plaćanje pretplata koje svi danas svakodnevno koristimo", izjavio je Nikola Glumac iz Cardana.

Revuto želi biti revolucija u svijetu pretplata

Prosječni europski potrošač trenutačno troši 130 eura mjesečno na razne digitalne pretplate, što mu čini oko 5 posto ukupnih mjesečnih troškova. Gotovo petina potrošača nikada ne provjerava svoje pretplate, zbog čega polovica njih često plaća proizvode i usluge koje ili više ne koriste ili ih ne smatraju vrijednima novcu. Revuto je hrvatski fintech startup koji želi potpuno redefinirati iskustvo upravljanja pretplatama i svojim klijentima tako uštedjeti vrijeme, energiju i novac.

"Budući da pretplate rastu 100% godišnje, uvjereni smo da će ne samo opstati nego i postati neodvojivi dio svakodnevnog života. Mjesto Revuta u toj rastućoj djelatnosti je ponuditi klijentima čisto i ugodno iskustvo upravljanja pretplatama. Vjerujemo da nitko više ne bi trebao plaćati pretplate za usluge koje više ne želi ili ne koristi, a naš je primarni cilj to omogućiti. Ideja je maksimizirati vrijednost postojećih pretplata pojednostavljivanjem procesa plaćanja i zaštitom klijenata od skrivenih naknada i troškova za usluge koje više koriste", izjavila je Josipa Majić, CEO Revuta.

Glavni proizvod Revuta je mobilna aplikacija, rješenje za upravljanje pretplatama putem jedinstvenog sučelja, koja pomaže korisnicima držati pod kontrolom svoje periodične troškove povezane s pretplatama. Uz aplikaciju, Revuto ekosustav čine i REVU token i platforma za mikro zajmove, od kojih svaki igra svoju ulogu u vraćanju dijela vrijednosti koje ekosustav generira svojim korisnicima.

Prodaja tokena je u tijeku, a kako sudjelovati saznajte na ovim stranicama.BT slušalice sa kontrolnim gumbom i sklopivim dizajnom

MARSHALL Monitor ANC

Driveri od 40mm za proizvodnju vrhunskog zvuka, Active Noise Cancelling, do 45 sati slušanja uz bluetooth, 32 ohma, 96 dB, 20 Hz – 20 kHz

1.699 kn 2.299 kn Kupi

TWS party zvučnik s ugrađenim svijetlima i bežičnim mikrofonom

JBL PartyBox On-The-Go

Bluetooth, USB, AUX i TWS, IPX4, trajanje baterije do 6h, frekvencijski odziv: 50Hz – 20KHz, snaga 100W

1.999 kn 2.389 kn Kupi