Lenovo na Tech Worldu predstavio novu “Everything-As-A-Service” platformu

Na 7. godišnjem globalnom događaju Tech World Lenovo je predstavio novu „Everything-As-A-Service“ platformu te širok raspon novih inovacija za novu stvarnost

Stjepan Bilić petak, 10. rujna 2021. u 13:19

Lenovo je na svom 7. godišnjem globalnom tehnološkom događaju Tech World predstavio niz novih inovacija. Prošireni poslovni model „Everything-As-A-Service“, niz novih Edge to Cloud infrastruktura i proizvoda podatkovnog centra te široki raspon novih prijenosnih računala, monitora i edge računalstva i pomoćnih uređaja koji su stvoreni kako bi pomogli tvrtkama i potrošačima u onome što tvrtka vidi kao „novu stvarnost“.

Predsjednik i izvršni direktor tvrtke Lenovo, Yuanging Yang, održao je uvodni govor o ključnim trendovima:

  • ustrajnost u korištenju hibridnih rješenja za rad i život
  • potražnja za sofisticiranijim infrastrukturnim uslugama
  • izgledi i moć umjetne inteligencije u oblikovanju načina na koji će svijet živjeti, učiti, raditi i povezivati se u narednim godinama

Yangu su se pridružili poslovni lideri tvrtke Lenovo i vodeći globalni izvršni direktori iz tvrtki kao što su Microsoft, Intel, Deloitte, SAP, VMWare i Nutanix. Globalni kupci, uključujući WPP i Ducati, također su podijelili priče o inovacijama i tehnologiji. Više od 70.000 ljudi registriralo se za gledanje globalnog tehnološkog događaja i razgovaralo o tome što sve čeka industriju.

Nova stvarnost je ovdje i pojedinci, jednako kao i tvrtke, sada imaju drugačije potrebe i načine upotrebe pametnije tehnologije, Yuanging Yang (Tech World 2021)

Yang je naglasio kako je tvrtka Lenovo fokusirana i spremna isporučiti rješenja za ovu novu stvarnost. Od hibridnih rješenja za rad i život, edge-to-cloud portfelja, novog “Everything-as-a-Service” poslovnog modela unutar Lenovo TruScale infrastrukturnih usluga, do Lenovo Brain tehonologije i tehnologije umjetne inteligencije te opredjeljenja za zelene i odgovorne inovacije.

Proširujući svoj brend TruScale izvan infrastrukturnih usluga, Lenovo donosi sve svoje as-Service ponude pod isti krov  kako bi pružio uistinu globalno rješenje koje sve čini dostupno putem jednog ugovora. Lenovo TruScale sada nudi tvrtkama svih veličina fleksibilnost koja im je potrebna kako bi ostali konkurentni sa skalabilnim, cloud-like modelom potrošnje i predvidljivim mogućnostima plaćanja za hardver i uključivanje usluga. Prijelaz na potpuno integriranu “as-a-service“ strategiju oživljava viziju tvrtke da svoje pametne uređaje, pametnu infrastrukturu i pametna rješenja spoji na novi način za korisnike – rješavajući zajedničke poslovne izazove i pružajući IT liderima performanse i fleksibilnost plaćanja dok rastu.

Tijekom glavne uvodne riječi, Dr. Yong Rui, glavni tehnološki direktor i viši potpredsjednik tvrtke Lenovo, predstavio je temeljne tehnologije u Lenovo Brainu, interno razvijenoj i orijentiranoj na industrijsku transformaciju platformi za umjetnu inteligenciju, a koja pomaže u rješavanju bolnih točaka korisnika u raznim industrijama, poput proizvodnje, zdravstva i obrazovanja. Lenovo Brain se prvotno pojavio kao platforma za umjetnu inteligenciju kako bi osnažio inteligentne transformacije tvrtke Lenovo. Omogućio je prirodnu interakciju Lenovo uređaja s korisnicima i infrastrukturu umjetne inteligencije za I.T. operacije te je osnažio tvrtkine pametne tvornice. Najavljen je daljnji razvoj platforme kako bi se kroz izgradnju, implementaciju i podršku tvrtkinih AI rješenja osnažile i druge industrije.

Lenovo je najavio da će biti prvi na tržištu s VMware-ovim softverskim rješenjem za edge koji radi na izdržljivim ThinkSystem SE350 Edge poslužiteljima. Najavljeno je i poboljšanje softvera za upravljanje pod nazivom Lenovo Open Cloud Automation kako bi automatizirao planiranje, implementaciju i tekuće upravljanje pokretanjem u cloudu u podatkovnim centrima sve do edge stranica. Organizacije sada mogu planirati svoja rješenja za cloud podatkovni centar i edge infrastrukturna rješenja koristeći isti softver za upravljanje.

ThinkEdge™ SE70 snažna je i fleksibilna edge platforma umjetne inteligencije (AI) za tvrtke, osmišljena da zadovolji rastuće potrebe inteligentne transformacije od logistike, trasnporta i pametnih gradova do maloprodaje, zdravstvene zaštite i proizvodnje. Novo edge rješenje tvrtke Lenovo stvoreno je u suradnji s Amazon Web Services (AWS) pomoću AWS Panorame, a pokreće ga platforma NVIDIA® Jetson™ Xavier™ NX.