Poštanski promet s Ujedinjenim Kraljevstvom ponovno pokrenut

Od jučer je ponovno omogućen prijam pošiljaka te njihova otprema za Ujedinjeno Kraljevstvo, priopćeno je iz Hrvatske pošte

Sandro Vrbanus utorak, 12. siječnja 2021. u 18:00

Od početka prosinca prošle godine se, zbog pojave novog soja koronavirusa i ukidanja zrakoplovnih linija, poštanski promet s Velikom Britanijom (tj. cijelim Ujedinjenim Kraljevstvom) odvijao vrlo otežano s čestim zastojima u oba smjera. Iz tog je razloga Hrvatska pošta 22. prosinca izvijestila o privremenom prekidu poštanske veze s tom zemljom.

Sada, nakon tri tjedna pauze, objavili su i da je od 11. siječnja 2021. ponovno omogućen prijam pošiljaka te njihova otprema za Ujedinjeno Kraljevstvo.

Na robu iz UK od sada ide i carina

Usput iz Pošte svoje korisnike podsjećaju i da se Ujedinjeno Kraljevstvo od 1. siječnja 2021. u carinskom smislu tretira kao "treća zemlja", odnosno država izvan Europske unije. Time su na snazi određene promjene prilikom prijma pošiljaka s robom za tu državu, a i pošiljke s robom u prispijeću iz te države podliježu carinskom postupku.

Prije slanja pošiljaka ili online narudžbe iz inozemstva korisnici se mogu o aktualnom stanju u međunarodnom poštanskom prometu informirati na internetskim stranicama Hrvatske pošte.