Šef NASA-e o NLO-ima: Nadamo se da to nije nitko od naših protivnika

Bill Nelson, prvi čovjek američke svemirske agencije NASA, u intervjuu za sveučilište Virginia dao je zanimljiv odgovor na pitanje što misli o nedavnom izvješću o neidentificiranim letjelicama

Sandro Vrbanus ponedjeljak, 25. listopada 2021. u 06:00

Na čelu američke svemirske agencije NASA, s promjenom vlasti u SAD-u, došlo je i do promjene vodstva. Kao aktualnog administratora NASA-e novi predsjednik Joe Biden imenovao je američkog političara, bivšeg zastupnika u Kongresu ali i bivšeg astronauta sa misija Space Shuttlea, Billa Nelsona. On je ovoga tjedna gostovao putem video veze na sveučilištu Virginia, gdje je dao intervju za njihovu političku školu i govorio o raznim temama.

Pri kraju tog razgovora upitan je i što misli o nedavnom izvješću posebne radne skupine za neobjašnjenje leteće fenomene, odnosno NLO-e. Podsjetimo, tijekom dva desetljeća u SAD-u je zabilježeno preko 120 incidenata u kojima su većinom piloti Mornarice vidjeli i snimili nepoznate letjelice koje su se ponašale neobično, i suprotno našem shvaćanju fizike. Izvješće ove radne skupine zaključilo je kako ove letjelice nisu rezultat testiranja neke tajne američke vojne ili druge tehnologije, ali nije ponudilo odgovore na ključna pitanja – što su to piloti vidjeli i odakle ono dolazi.

"Konstantno pratimo što se događa"

Nelson se u svojem objašnjenju pozvao na te zaključke i spomenuo čak oko 300 opažanja neidentificiranih letećih objekata. Kaže kako je i sam razgovarao s pilotima koji su takve incidente prijavili, i da oni ne mogu objasniti ono što su vidjeli i zabilježili radarima u zrakoplovima. "Nadamo se da nije riječ o nekom našem neprijatelju, tu na Zemlji, koji ima takvu tehnologiju", kaže Nelson.

"Ovo je misija u kojoj mi konstantno gledamo tko i što je tamo vani. Tko smo mi? Kako smo dospjeli ovamo?". Napomenuo je i kako slični uvjeti poput ovih na Zemlji postoje i na brojnim drugim planetima, koji kruže oko milijardi zvijezda u milijardama drugih galaksija u našem svemiru".

Na pitanje koja bi bila njegova teorija, odnosno najrealnije objašnjenje za brojne zabilježene NLO-e, Nelson je zaključio: "Moje je osobno mišljenje da je svemir toliko velik, a tu su i teorije o tome da možda postoje i drugi svemiri… ako je to slučaj, tko sam ja da kažem da je planet Zemlja jedina lokacija na kojoj je život stvoren, civiliziran i organiziran".

Cijeli intervju s Billom Nelsonom možete pogledati u priloženom videu, dok je dio u kojem govori o NLO-ima dostupan u isječku s Twittera.

Najmanji i najtanji 14" gaming prijenosnik s AMD Ryzen

165 Hz

RAZER Blade 14

Ryzen 9 5900HX, 16GB, 1000GB SSD, GeForce RTX 3070 8GB, 14" QHD 165Hz, Windows 10

17.499 kn 18.799 kn Kupi


Bežični HiFi zvučnici

AUDIOENGINE A2BT

Premium aktivni zvučnici sa stereo zvukom visoke vjernosti spajaju se sa vašom glazbom sa bilo koje aplikacije ili uređaja u sekundi. Vrhunski Bluetooth mini kućni glazbeni sustav savršen je za radnu površinu ili manje prostore.

1299 2289 Kupi

Prijenosni zvučnik

JBL GO 2 champagne

Prijenosni Bluetooth zvučnik za bežični streaming glazbe sa pametnog telefona ili tableta sa ugrađenom punjivom baterijom za do 5 sati reprodukcije, vodootpornim dizajnom i ugrađenim mikrofonom. Dolazi sa audio kabelom.

189 279 Kupi