Tesla uskoro otvara prodajni salon u Zagrebu i zapošljava osoblje

Pomalo iznenada pojavila se vijest o tome da Tesla traži ljude za dva radna mjesta u Zagrebu, pa smo istražili o čemu se radi

Sandro Vrbanus petak, 4. rujna 2020. u 14:26

Prije otprilike godinu dana Elon Musk je u jednom tvitu bio spomenuo Hrvatsku. Najavio je tada da se nada "rano početkom sljedeće godine" otvoriti prodajni salon i u našoj zemlji. Kako je ova godina ispala specifična po gotovo svemu, a mnogi su poslovi i događaji odgođeni zbog pandemije koronavirusa, ne čudi da je i dolazak Tesle u domovinu Nikole Tesle odgođen – ali, čini se, ne i otkazan. Naime, na službenim Teslinim stranicama ovoga je tjedna osvanula obavijest o otvaranju dvaju radnih mjesta za zaposlenike prodajnog salona u Zagrebu.

Tim povodom kontaktirali smo ekipu iz Tesla Motors Club Croatia i raspitali se za nešto više detalja. Oni su nam potvrdili kako Tesla zaista planira u Zagrebu otvoriti prodajni salon, te kako je najava i njih iznenadila.

Tesla se "vraća kući"

Želite li raditi za Teslu, evo što se nudi
Želite li raditi za Teslu, evo što se nudi

Inače kada Tesla otvara neko novo tržište čeka se broj od 400 Tesla automobila na cestama u toj zemlji. Prvi korak nakon toga otvaranje je online konfiguratora za vozila, odnosno dodavanje zemlje u webshop – što se za Hrvatsku još nije dogodilo. Tek nakon toga otvara se Tesla Store, a nakon određenog vremena i servis. U Hrvatskoj bi, preskačući dakle prvi korak, Tesla Store trebao osvanuti kroz šest mjeseci. U salonu će tada biti dostupna najmanje dva modela vozila za kupnju odmah, uz mogućnost narudžbe ostalih.

"Dvije su lokacije u igri u Zagrebu koje ne možemo otkriti. Jedna lokacija je na vrlo atraktivnoj lokaciji, ali je najam astronomski. Druga lokacija nije uopće atraktivna ali ima sve predispozicije za servis", kazao nam je Vanja Katić iz udruženja Tesla Motors Club Croatia i napomenuo da su otvaranje radnih mjesta i najava otvorenja salona došli vjerojatno izravno iz Tesline američke centrale, jer njihovi interni kanali u Europi za nju nisu znali.

Prijave za posao

Na Teslinim stranicama, dakle, već sada se zainteresirani mogu prijaviti za radna mjesta savjetnika u prodaji te menadžera prodaje i isporuke vozila. Svi detalji dostupni su na ovom linku. Proces prijave ide u tri kruga – prvo se komunicira putem e-maila, potom telefonski pa preko video poziva, a kontakt s poslodavcem možete ostvariti i preko spomenutog domaćeg udruženja vozača i prijatelja Tesle.

 

PRIJELOMNA VIJEST “Nikola Tesla is coming home” Tesla Store finally opening in Zagreb Tesla prodaja se napokon otvara u...

Posted by Tesla Motors Club Croatia on Thursday, September 3, 2020