TSMC stopirao Huaweijeve narudžbe

Tajvanski proizvođač čipova TSMC odlučio je prestati primati nove narudžbe od tvrtke Huawei nakon novih mjera za kontrolu izvoza koje su uvele američke vlasti

Matija Pavlić utorak, 19. svibnja 2020. u 03:43

Počinju se osjećati teške posljedice novih mjera za kontrolu izvoza koje su u petak uvele američke vlasti, pri čemu će tvrtka Huawei teško nabavljati čipove bazirane na američkim tehnologijama, kao i opremu za njihovu proizvodnju.

Jedna od takvih posljedica je i vijest koju prenosi Nikkei Asian Review, a prema kojoj je tajvanska tvrtka TSMC odlučila stopirati daljnje narudžbe čipova pristigle od tvrtke Huawei.

Ova odluka neće vrijediti za čipove koji su već u proizvodnji, a mogu biti isporučeni prije 14. rujna ove godine. Koliki će to biti udarac za Huawei svjedoči i podatak da je kineska tvrtka drugi najveći TSMC-ov klijent nakon Applea.

U komentaru na ovu informaciju u TSMC-u ističu kako nemaju običaj raspravljati o svojem opskrbnom lancu i klijentima te poštuju važeće zakone i pravilnike. Huawei zasad nije dao nikakav komentar na ovu vijest.