Zbog 'upada' u IT sustav Ubera i Rockstara navodno je uhićen maloljetnik

Zahvaljujući istrazi FBI-ja koja je još u tijeku, londonska je policija navodno uhitila 17-godišnjeg 'hakera' koji stoji iza nedavnog hakiranja Rockstara i Ubera

Matej Markovinović nedjelja, 25. rujna 2022. u 07:35

Haker koji je na GTAForumsu prošloga tjedna objavio 90 videozapisa koji prikazuju gameplay rane verzije Grand Theft Auta VI, navodno je uhićen.

Naime, londonska je policija objavila da je u Oxfordshireu uhitila 17-godišnjaka osumnjičenog za hakiranje. Iako iz policije još nije stigla službena potvrda, dobro upućeni izvori otkrili su za The Desk da je riječ o istom onom mladiću koji je nedavno upao u sustav Uber (ukravši password) i Rockstar.

„Uhićenje 17-godišnjaka od strane policije u Ujedinjenom Kraljevstvu zbog neovlaštenog upada u  Rockstara i moguće Ubera, izvršeno je u dogovoru s istragom koju je proveo FBI“, napisao je na Twitteru Matthew Keys, novinar The Deska.

Londonska policija i FBI nisu još izdali priopćenje vezano uz ovaj događaj, no Keys navodi kako je istraga i dalje u tijeku te da bi dodatni osumnjičenici mogli biti identificirani i uhićeni u narednim danima.

Podsjećamo da se mladi 'haker' u prijašnjim vijestima o hakiranju Ubera i Rockstara navodio kao 18-godišnjak. Trenutno nije poznato je li pitanje o greški ili je pak riječ o potpuno drugoj osobi. Više informacija bit će poznato u narednim danima.