Evo kako bi tweetovi od 4000 znakova mogli izgledati

Twitter već neko vrijeme pokušava smisliti bolji način za dijeljenje sadržaja dužeg formata. Prije nego što ga je Musk preuzeo, Twitter je eksperimentirao s "Bilješkama"

Tomislav Stanković srijeda, 14. prosinca 2022. u 06:00
📷 Image: Pixabay
Image: Pixabay

Kao što se može vidjeti u primjeru kojeg je podijelila Andrea Conway, dizajnerica u Twitteru, tweetovi bi se u streamu trebali pojaviti u svojoj standardnoj duljini od 280 znakova, s indikatorom "Prikaži više" koji bi onda trebao prikazati ostatak sadržaja.

Takav bi način prikaza trebao pružiti više prostora za dijeljenje sadržaja bez da remeti stream tweetova. U suprotnom, kada bi se sav sadržaj prikazao u cijelosti direktno u streamu bilo bi otežano pregledavanje sadržaja zbog previše skrolanja.

S druge strane, ostaje pitanje koliko će se korisnicima dati često 'proširivati' dugačke tweetove kako bi vidjeli sav sadržaj što bi moglo utjecati na količinu angažmana koji se do sada temeljio upravo na kratkim i brzim porukama.

Još nije jasno hoće li duži tweetovi, jednom kada i ako ugledaju svjetlo dana, biti dostupni svima ili samo Twitter Blue pretplatnicima, prenosi SocialMediaToday.

📷 Image: twitter.com/ehikian/
Image: twitter.com/ehikian/