Facebook najavio veliki redizajn koji donosi i dark mode

Određenim korisnicima Facebooka ovih je dana omogućeno prijaviti se na listu čekanja za rani pristup novom, velikom redizajnu ove društvene mreže na desktopu

Sandro Vrbanus četvrtak, 28. studenog 2019. u 17:41

Facebook kreće stopama Twittera i pokušava velikim redizajnom približiti izgled svoje platforme na desktopu onom dizajnu i iskustvu korištenja kakvo je već neko vrijeme prisutno u njihovim mobilnim aplikacijama. To znači da će Facebook i na desktopu postati nešto jednostavniji, brži, "čišćeg" dizajna s većim fontovima i slikama, te fokusom samo na ono bitno. Bit će tu i mogućnost gledanja slika i videa u "full screen" načinu rada.

Uz veći tekst i moderniji dizajn, Facebook uvodi i mogućnost koja je u posljednje vrijeme iznimno popularna, i podršku za nju dobiva sve veći broj aplikacija – govorimo, naravno, o tamnom načinu rada (dark mode). Kako bi sve ove promjene trebale izgledati, pogledajte u galeriji.

Novi Facebookov redizajn je u pripremi, a neki su korisnici ovih dana dobili i mogućnost upisati se na listu čekanja i tako biti među prvima koji će moći isprobati novi izgled i funkcionalnosti ove društvene mreže.