Facebook uvodi end-to-end enkripciju sigurnosnih kopija na WhatsAppu

Nova će sigurnosna značajka postepeno stizati onima koji imaju najnoviju verziju WhatsAppa, pa će ju ubrzo svi zainteresirani moći koristiti

Matej Markovinović subota, 16. listopada 2021. u 13:24

Facebook je prije pet godina dodao end-to-end enkripciju razgovora na WhatsAppu, a u četvrtak su objavili da će isto to učiniti i sa sigurnosnim kopijama na iOS i Android aplikaciji.

„Od danas omogućujemo dodatni, izborni sloj sigurnosti za zaštitu sigurnosnih kopija pohranjenih na Google Disku ili iCloudu s end-to-end enkripcijom“, rekli su iz Facebooka, ističući da nijedna druga globalna usluga za razmjenu poruka ne pruža ovakvu ražine zaštite.

Naime, korisnici će svoje end-to-end enkriptirane sigurnosne kopije moći osigurati lozinkom ili 64-znamenkastim enkripcijskim ključem, kojeg, kako kažu iz tvrtke, neće znati nitko osim samog korisnika.

Za uključiti novu značajku, potrebno je otvoriti postavke aplikacije, kliknuti Chat, Chat Backup, pa End-to-end Encrypted Backup, nakon čega će korisnik morati kreirati lozinku ili enkripcijski ključ te će se proces završiti pritiskom na Done.

Na Facebookovoj se službenoj stranici može pronaći i više informacija o tome kako su izradili novu sigurnosnu značajku.

 Bežični HiFi zvučnici

AUDIOENGINE A2BT

Premium aktivni zvučnici sa stereo zvukom visoke vjernosti spajaju se sa vašom glazbom sa bilo koje aplikacije ili uređaja u sekundi. Vrhunski Bluetooth mini kućni glazbeni sustav savršen je za radnu površinu ili manje prostore.

1299 2289 Kupi

Prijenosni zvučnik

JBL GO 2 champagne

Prijenosni Bluetooth zvučnik za bežični streaming glazbe sa pametnog telefona ili tableta sa ugrađenom punjivom baterijom za do 5 sati reprodukcije, vodootpornim dizajnom i ugrađenim mikrofonom. Dolazi sa audio kabelom.

189 279 Kupi