Najveće tehnološke kompanije zajednički protiv lažnih vijesti vezanih uz COVID-19

Facebook, Google, LinkedIn, Microsoft, Reddit, Twitter i YouTube zajednički su izjavili kako rade na suzbijanju širenja dezinformacija i povezivanju ljudi u ovim kriznim vremenima

Sandro Vrbanus utorak, 17. ožujka 2020. u 17:00

Širenje lažnih vijesti povezanih uz koronavirus, poput liječenja COVID-a 19 neznanstvenim metodama ili dizanja nepotrebne panike pojava je koja je posljednjih tjedana preplavila Internet. Prepoznali su to i predstavnici najvećih društvenih mreža u svijetu, te objavili zajedničku izjavu. Facebook, Google, LinkedIn, Microsoft, Reddit, Twitter i YouTube pokrenuli su zajedničku inicijativu za kvalitetnije informacije koje se u ovoj situaciji šire Internetom.

Protiv lažnih vijesti

Na Facebookovom blogu stoji kako će navedene kompanije zajednički raditi na inicijativama vezanim uz pandemiju koronavirusa. Osim što će i dalje omogućavati milijunima korisnika da ostanu povezani, zajedničkim će se snagama boriti i protiv širenja dezinformacija oko virusa.

Radit će na aktivnoj distribuciji sadržaja koji dolazi iz službenih izvora i obavještavat će svoje korisnike o najvažnijim događajima u koordinaciji sa zdravstvenim ustanovama iz cijelog svijeta.

Pozvali su ovom prilikom i druge kompanije da im se pridruže u ovim naporima. Samo Facebook je do sada donirao i 20 milijuna dolara u američku zakladu za prevenciju širenja nove bolesti.

 

A lot of people have told us they want to help fight coronavirus but aren't sure how, so we've worked with the United...

Posted by Mark Zuckerberg on Friday, March 13, 2020