Reddit vraća stari sustav nagrađivanja

Nakon gotovo godinu dana od njegovog ukidanja, Reddit je odlučio vratiti stari sustav nagrađivanja objava i komentara

Matej Markovinović subota, 18. svibnja 2024. u 06:00
📷 Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Reddit je prošloga ljeta ukinuo Reddit Coins, sustav nagrađivanja koji je omogućivao korisnicima da nagrade tuđe objave i komentare vidljivom zlatnom, srebrnom ili pak platinastom ikonicom, odnosno medaljom.

Ta promjena izazvala je brojne rasprave na Redditu i korisnici većinski nisu bili zadovoljni. Upravo se iz tog razloga stari sustav nagrađivanja vraća s ponekim izmjenama.

„Probali smo nešto novo i to nije bilo dobro. Tako da ponovno pokrećemo sustav nagrađivanja koji neće biti novi, ali definitivno će biti poboljšan. Uvođenje počinje već od danas“, priopćili su iz Reddita.

Naime, kao što navode iz Reddita, većina prethodnih mehanizama sustava nagrađivanja ostaje ista, uz nekoliko vizualnih izmjena koje imaju veze ponajviše s korisničkim sučeljem. Uvedene su i nove sigurnosne značajke kako bi se spriječilo dodjeljivanje nagrada u subredditima s osjetljivim sadržajem, a omogućeno je i prijavljivanje zloupotrebe nagrada.

Najveća promjena je to što kovanice, točnije tokeni koje su korisnici prethodno morali kupiti stvarnim novcem za kupnju nagrada, više neće biti dostupne. Umjesto kovanica, korisnici će morati kupovati zlato po cijeni od 1,79 dolara, odnosno 1,99 dolara ako se kupuje putem aplikacije na mobilnim uređajima.

Više o Redditovom novom-starom sustavu nagrađivanja, pročitajte na ovoj poveznici.