Stroža kontrola sadržaja na YouTubeu

Nakon niza kontraverzi YouTube će postrožiti nadzor sadržaja na najboljih pet posto YouTube kanala u sklopu Google Preferred Programa; posebni tim će pregledati svaki video prije njegove objave

Matija Pavlić subota, 13. siječnja 2018. u 08:00

Googleov Youtube uskoro uvodi puno strožu politiku vezanu uz video sadržaj koji se pojavljuje na tom servisu. To je odgovor na negodovanja i određene kontraverze koje se u posljednje vrijeme vežu za taj servis.

Pritom se misli na prošlogodišnje skandale vezane za Youtubere kao što su PewDiePie (šalio se s rasizmom i antisemitizmom) i Logana Paula (posljednjeg dana prošle godine objavio je video u kojem prikazuje tijelo osobe koja je počinila samoubojstvo vješanjem u šumi Aokigahara u Japanu).

Nova pravila se prvenstveno tiču Googleovog programa oglašavanja Preferred Program, koji je posebno stvoren za najveće oglašivače i omogućava im da se za određenu veću naknadu izravno oglašavaju na 5% najpopularnijih YouTube kanala. Zbog nastalih kontraverzi određeni broj oglašivača povukao se iz ovog programa, zbog čega su u Googleu bili prisiljeni dodatno postrožiti pravila vezana za objavljivanje video sadržaja.

Stvoren je novi tim sastavljen od 10 tisuća zaposlenika čija će zadaća biti pregledati svaki video iz Google Preferred Programa prije njegove objave na servisu. Također, stvara se i posebna bijela lista samostalnih kreatora sadržaja i tvrtki koje svoj video sadržaj postavljaju na servis, a pokazali su se pouzdanima, a to bi trebalo uvjeriti oglašivače što se tiče njihovih ulaganja u YouTube.Subwoofer s iBX tehnologijom

KEF Kube 8b

Isporuka impresivne glazbe i zvuka kućnog kina, aktivni subwoofer od 8", pojačalo snage 300W u D klasi, 34 do 140 Hz, 105dB.

4.499 kn Kupi

BT naglavne slušalice

BOSE QuietComfort 45

Zvuk visoke vjernosti, Acoustic noise cancelling, USB-C kabel za punjenje, Bose Music aplikacija, Aware Mode, podesivi EQ, SimpleSync™, do 24 sata reprodukcije.

2.529 kn 2.799 kn Kupi